torsdag, april 05, 2007

300

Borde de inte gjort ett dataspel av den här filmen på en gång? Inspelad mot greenscreen är den alla gånger, och glorifiering av krig har man ju sett förut. Xerxes ser ut som en skallig transa och jag håller på att gå ifrån filmen några gånger bara för att jag är så jävla fukking uttråkad. Blod överallt. Hederskodex yada yada yada. Jag somnade nästan mot slutet. Förutsägbart, tramsigt och så in i helvetes grabbigt. Varför den fått så mycket uppmärksamhet kan jag bara ana: gubbiga recensenter som sitter och runkar i sin ensamhet och drömmer pojkdrömmar om att få bekräftelse och uppmärksamhet genom att segra på något sätt, och varför inte i en hederlig våt blodig dröm som kriget mellan Sparta och perserna?

Om det är blod ni vill ha, läs en bok istället. Det finns böcker om mens som är mer informativa och roliga. Eller varför inte lite Anne Rice? Två timmar med vampyren Lestat är i alla fall inte två timmar som är totalt bortslösade, som med "300".

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Peter Madison said...

Hihi...du borde bli recenscent...;)

Glad påsk på dig och herr D!

06 april, 2007 11:23  
Blogger vandrarvild said...

Glad påsk(i efterskott) på dig med. Och nej, jag är alldeles för ärlig för att vara recensent, ingen skulle gå och se filmen och det tjänar ingen på, typ...

09 april, 2007 19:37  

Skicka en kommentar

<< Home