tisdag, november 21, 2006

IQ

Jag ids inte ens försvara mig i den här frågan; jag vet att jag inte är ointelligent eller korkad, men när jag måste göra ett test i å med en ansökan, och där bestämma om en prick i en fyrkant ska vara på höger eller vänster sida för att följa den tidigare givna ordningen: Då blir jag bara trött och uttråkad. Det är ointressant med IQ-test.

7 Comments:

Blogger crrly said...

Jag har inte tillräckligt hög iq för att fatta detta: "när jag måste göra ett test i å med en ansökan"

?????

21 november, 2006 13:13  
Blogger Peter Madison said...

Ha, fick en flashback nu å det grövsta. På mönstringen när det var lumpardags... Jag är ju överdrivet motståndare till allt vad jävla fuckingkukiqtest heter. Och på mönstringen skulle det fan testas. Jag ställde mig upp och sa: "den skiten befattar jag inte mig med. Det är mig inte värdigt"

Jag fick frisedel....:)

21 november, 2006 14:46  
Blogger vandrarvild said...

Crrly: Vissa företag vill att man gör ett test till dem när man söker jobb hos dem via rekryteringsföretagen. En del av testet är det jag skrev; ett ointressant test när man ska bestämma vilken ruta som mest logiskt ska följa de tidigare. En annan del av testet är att man ska klicka i hur man mest troligt skulle reagera i olika situationer. Inte heller det känns riktigt intressant. Dessutom missar de ju hela EQ och SQ-delen av människor, och den som klarar av matematiska uträkningar behöver ju för den delen inte vara det minsta passande för arbetet rent socialt. Ännu en aspekt av det hela som får mig att sucka djupt: företagen lider i stort av nått slags dumhetskomplex.

Madison: Det är bra, man ska resa sig och gå när det krävs, inte sitta kvar och tiga!

21 november, 2006 15:49  
Blogger crrly said...

Menh. Jag vet väl vad såna där tester är för nåt, jag har väl också gjort en massa såna, men jag fattar fortfarande inte vad det du skrev betyder. Vadå "ett test i å"????

22 november, 2006 09:51  
Anonymous Anonym said...

Crrly: Tycker synd om dig som inte fått nåt svar än...och känner din frustration, hehe, så jag tar mig friheten att svara här :)

"i å med" betyder nog helt enkelt "i och med", eller?

22 november, 2006 10:10  
Blogger vandrarvild said...

meeeeh, var PETIG då. I och med. JUH!
;)

22 november, 2006 13:37  
Blogger crrly said...

Tack k-kvinna och vv... Inte för att jag blev jättemycket klokare men okej. It makes some kind of sense, I guess... (I _samband_ med skulle jag nog ha skrivit, nu när jag har fått meningen lite klarare för mig, då har jag nog fattat det rätt. Äntligen.)

23 november, 2006 15:33  

Skicka en kommentar

<< Home