fredag, november 17, 2006

Ikeabesök nr 666

Jag omvärderar det där med att vilja ha barn när jag varit på IKEA i ungefär fem minuter. Utanför sitter en blond söt flicka som ler med hela ansiktet och jag hinner tänka "Åh, så söt!" men så snart man kliver innanför dörrarna börjas det. Ylandet. Sparkandet på saker, springandet och skrikandet, kladdiga händer och planlöst snurrande tills de blir yra och ramlar omkull, och dessutom tusen barnvagnar mitt i gången där andra vill komma fram. De är inte barn när de kommer innanför dörrarna. Nej, där inne förvandlas de rätt och slätt till snoriga griniga ungjävlar.

Vi får inte tag på det vi kom dit för. "Leverans imorrn, kom tillbaka då!" som om alla människor vill och kan åka till IKEA varje jävla dag, men jag köper ändå de där blå muggarna med fat som jag och Helena pratade om när vi fikade sist, då hon intervjuade mig om feminism och politik för sin tenta; Då jag la fram min teori om att vara tvungen att erkänna en styrka(kvinnors) för att kunna motsätta sig den(förtrycket och undermineringen av män genom tiderna) och jag är lite nyfiken på om hennes lärare kommer säga något om det.
Förmodligen inte.

Ikea lämnar vi med betydlig mer saker än som var tänkt från början, men är jag egentligen speciellt fövånad över det?

6 Comments:

Blogger Unknown said...

Fanns de gröna kopparna kvar?

17 november, 2006 20:27  
Blogger vandrarvild said...

Nopes, bara de blåa fanns kvar. Fast gröna fat fanns. Det kanske kommer in fler gröna snart, såhär till jul? Men de blå är jättefina de med.
Jag tänkte att de skulle vara fina i vinrött och svart med, vad tror du?

18 november, 2006 11:27  
Blogger Unknown said...

Ja, det tror jag verkligen. Särskilt vinröda! Men synd, jag var så sugen på den gröna.. men det kanske kommer in fler, som du skrev.

19 november, 2006 12:51  
Blogger Pastor_Bentonit said...

Söndagen efter löning kommer du (och några till) att åka till IKEA igen. Du vet att du gillar det.

19 november, 2006 16:31  
Anonymous Anonym said...

Haha. Djävulens boning, sanna mina ord. Du ska vara glad att du kom därifrån levande. ;-)

19 november, 2006 18:41  
Blogger vandrarvild said...

Helena: De har funnits i över ett år, de gröna, så jag skulle tro att det kommer in fler snart igen. Julhysterin har ju inte ens börjat; de hämtar lätt hem fler till den.

Pastorn: *hehe* You know you want to... Mmmmm. Men jag gillar inte det, att jag hittar saker på IKEA som jag vill ha. Det är så.... VANLIGT att handla ikea-saker och möbler och tygerna Vera och Beda...

Moisthlm: Japps, ikea = helvetet. bäbisar = helvetet. Jag pillade på en bäbis idag. I magen. Han dreglade lite på mig och knep fast mitt finger i sin hand. Jag vägrar erkänna mig ens lite charmad.

19 november, 2006 21:53  

Skicka en kommentar

<< Home