måndag, september 04, 2006

mera eeeew

...men om nån kommer och kollar på lägenheten tänker jag inte säga något om problemet. Är det lag på det? De lär väl inte kolla inne i skåpen ändå, det är mest där de små jävlarna är. Fast de är i min strumplåda med, i garderoben. Vad fan har de för stärkelse och skit att äta inne i en garderob? De kryper över väggarna där inne, och ibland när man öppnar dörren ser man dem förskräckt pila iväg in i ett hörn eller, roande nog, förskräckt tappa greppet om väggen och falla mot golvet.

Jag kanske ska söka jobb på anticimex. För att man kan få leva ut sina äckelkänslor. För det är fan inte kul längre. Jag ringde mamma mitt i mitt gråtande(nu är jag mest trött-förbannad) men hon svarade inte och nu vet jag inte vad jag tänkte säga ändå så "Bu hu, mamma. Det är äckliga saker i min mat"?

men jag kan inte låta bli att roa mig en smula åt att tänka att jag kommer mötas av en enmeters silverfisk när jag öppnar toadörren nästa gång. Den kanske muteras snabbt där i mörkret och står där och morrar och väser åt mig. Om jag slänger till den en näve havregryn borde den lugna sig tillräkligt längre för att jag ska få kissa. En dusch kräver mer, kanske lite mjöl och en macka med.


I alla fall så vill jag börja flytta nu. Så att jag kan börja utrota de här jävlarna systematiskt.
Men tills dess kommer jag ha all mat i plastpåsar.
Om jag hade råd att köpa plastpåsar.
Oh, the irony *säger hon trött och nedslagen*.

Nu ska jag goggla på husmorsrecept mot silverfiskar. Det kanske räcker med salt i alla glipor, eller tvättmedel eller nått annat. Fast jag gillar tanken på bensin...

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Sånadära är så himla jobba. Är det silverfiskar eller pälsängrar? Hur som helst, du bör nog nämna det, så kan dom ju ta dit anticimex när din lägenhet är tom på saker.

Men jag vet precis hur äckligt det är. Jag var nära att sälja och flytta när jag hittade mina kryp. Hua.

Har läst här hemma hos dig i ett år nu, och tycker det är kul att vara med på din resa. Jag är övertygad om att det kommer gå skitbra! :)

Lycka till! :)

04 september, 2006 12:17  
Blogger Peter Madison said...

Det kan vara pälsängrar.... Dom gillar ull hårt, så har du mycket ullprylar i garderoben så partajar dom nog där. Antar att du bor i ett gammalt hus så då är dom svårare att bli av med än Sverigedemokrater...... Men det är inte ditt problem det är hyresvärdens, bara så du vet. (är ju vicevärd så jag VET...:-)

04 september, 2006 12:38  
Blogger vandrarvild said...

näe, det är silverfiskar rakt av, och jag har ingen ull eller nått så det är väl för att det är gammalt och fuktigt här, stenhus är det med och jag tror att det ligger ett kök bakom min garderob och så. Men matlust har jag ingen längre även om jag är hungrig, och... men jag ska städa ut en massa saker och sen får jag se vad jag gör. Jag skrev i alla fall på uppsägningslappen saker som bör åtgärdas innan nästa hyresgäst och skrev "silverfiskar(massor!)" som en punkt.

04 september, 2006 13:06  
Blogger Peter Madison said...

När går lasset till Malmö?

04 september, 2006 13:34  
Blogger vandrarvild said...

ingen aning. jag tänker att det där kommer att lösa sig på bästa sätt, just nu är jag pank, så mkt vet jag.
men jag flyttar gärna innan november.

04 september, 2006 13:58  
Anonymous Anonym said...

oj usch... haru levt i ett sånt där fuktskadat hus asså... i lägenheten ja bor i kan ja ju säga att man hör prassel innanför tapeterna vid hörnen av rummen... det är vidrigt som fan o ja kan se framför mej hur tapeten en dag rasar ner från vägen o hur det ilar iväg flera tusen firrar åt alla håll (till en hel orkester av det där prasslandet)...
hur många firrar som finns i lägenheten vet ja inte men det enda som tycks hålla dom i schack är att ha alla lampor tända dygnet runt i hela lägenheten...

låter härligt va... känner du inte nu huru verkligen längtar tebax till din gammla lya :-)

- hälsningar från en annan utsatt som råkade googla fram din blogg... svara helst inte på den här kommentaren

16 februari, 2007 20:36  

Skicka en kommentar

<< Home