måndag, september 04, 2006

med ett lätt illamående

Nu började jag gråta. För att jag är naiv. Jag hoppades ju att silverfiskarna inte skulle bry sig alltför mycket om mitt skafferi för jag har aldrig sett dem där och eftersom jag inte har något mjukt bröd tänkte jag ta mig en hårtbrödmacka till frukost. Glutenfritt bröd är inte billigt. Men, tänker jag, jag ska kolla så att det inte är några äckliga silverfiskar i paketet. Jag har aldrig sett några förrut men då har jag ju inte lyft på alla brödskivor utan bara tagit av den översta och satt tillbaka paketet.

Så jag började, fattighjon som man är, grina när bottenskivan kryllar av småfirrar, och när jag ser att de är i båda mina paket havregryn och vetemjölet som jag inte vet hur det hamnade där. Så jag blir arg och slänger hälften av allt jag har i skafferiet. För att det är äckligt som fan. Och det gör mig TOTALT paranoid så jag vågar inte äta alls.

Så nu sitter jag här och grinar för att jag är hungrig, pank och har en massa äckliga silverfiskar överallt som inte går att städa bort. Jag funderar på hårspray och tändare. Eller bensin.

Om inte annat så är silverfiskar en rätt bra bantningsmetod: Man har fan ingen lust att käka när man vet att de finns vid ens mat. De verkar inte intressera sig för kryddor i alla fall. Alltid nått.
Undrar om ris och socker och mix går att frysa in. Eller måste jag köra med plastpåsemetoden på allt allt allt jag har tänkt käka?

Jag äter ingen frukost idag. Det blir te
Och ett äpple.
Till lunch blir det nog kanske... te. Och ett äpple.

3 Comments:

Blogger Peter Madison said...

Okej, ring D å få lite pepp!!

04 september, 2006 12:25  
Blogger padam padam said...

Men gud vad hemskt. SIlverfiskar är svinjobbiga faktiskt. Mina har som tur är inte gått längre än att krypa omkring under soffan där jag sover. Men det är fan nog. Om jag hade dem i maten skulle jag skrika och bränna ner hela lägenheten och sedan ångra mig när jag hamnar i fängelse för mordbrand. /a

04 september, 2006 13:06  
Blogger vandrarvild said...

Madison: telefon är dyrt, msn är bättre :)

Hemma hos: mm, skapligt jobbigt är det. Och jag vet inte om mordbrand är värt besväret, det överlever säkert nån jävel i nått hörn som kryper fram över aska och glöd och skapar en ny superstark generation av silverfiskar som inte längre äter stärkelse utan människor. Sen kommer de sitta på högar av rentuggade ben och säga "MOA HA HAAAAA! WE RULE!".
Det är i alla fall min teori, om än ngt urflippad. Men kan man göra annat än flippa ur när det är silverfiskar överallt...

04 september, 2006 13:28  

Skicka en kommentar

<< Home