lördag, augusti 19, 2006

Personligt brev i ansökan för arbete som inkassohandläggare, Malmö

Jag söker tjänsten för att det låter intressant och utvecklande och nu ska jag lämna Örebro för att bosätta mig i Malmö så snart jag kan.

Varför jag passar för tjänsten?
Jag betalar själv nästan aldrig mina räkningar i tid och kan därför relatera till varje person som ringer in och har problem.
Personligen är jag helt utan humor och för dum för att inse när människor är arga på mig utan agerar alltid efter eget huvud.

Jag är tillräckligt ignorant för att sno fattiga på pengar de inte har och eftersom jag själv just nu lever på försörjningsstöd ger det mig mer medkänsla och empati med de som ringer samtidigt som min lojalitet för mitt arbete och för företaget ger mig den skoningslöshet som behövs för att jag ska charma mig till en rimligare avbetalningsplan än vad de själva från början hade tänkt sig.

M v h
Lena Vandrarvild
Örebro 20060819

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hahhaha, fan, man vet inte om man ska skratta eller gråta. Jag har precis samma dilemma när man ska försöka författa personliga brev till ev arbetsgivare. Man vet ju PRECIS vilka klyschor som skulle gå hem, men problemet är att man inte passar in på någon jävla klyscha alls (Jag är en framåt, glad, sprallig tjej, sjukt social och bara ääälskar människor. Jag är förskräckligt ambitiös och visar JÄMT framfötterna, bakfötterna håller jag dolda så gott det går.) Det enda konstruktiva i det läget är ju att skriva ett tvärtombrev liksom (som dessutom stämmer typ till 99%).

Haha, kul var det iaf, och lite bitterrealistiskt med...

19 augusti, 2006 18:38  
Blogger vandrarvild said...

jag var verkligen på väg att skicka det med, hade det klart och kunde trycka på 'fortsätt' men D undrade vad alternativet var, och det är ju typ "jag är en glad och kräktrevlig brudjävel som vill ha ett jobb, GE MIG ETT JÄVLA JOBB FÖR JAG BEHÖVER NYA KLÄDER DIN JÄVLA TÖNTARBETSGIVARE" men det fick jag inte heller skicka...
*bah* Undrar varför. Men AJ vad sugen jag var på att verkligen skicka det där, men då ser de väl på manpower det och känner igen ens namn till nästa jobb man söker på sajten och då är det väl kört.
Fast jag skrattade en del när jag satt här- det är ju alltid nått.

19 augusti, 2006 18:43  
Anonymous Anonym said...

Nej vad synd att det inte blev skickat... måste du skicka det via Manpower då?? *letar loop-holes*

Men fan vad du är bäst som ens skrivit så där, skickat eller ej. Ler massor nu.

19 augusti, 2006 22:09  
Blogger Lyckliga Grodan said...

Bästa fru Vandrarvild,

vi ser verkligen fram emot att ha dig arbetande här. Du är ju egentligen överkvalificerad, och vi hoppas att du kan vara ett gott stöd för våra mindre lämpade medarbetare.

När kan du börja?? Lönefrågan är inget problem, nämn bara vad du vill ha.

eder

Per Sonaladm

21 augusti, 2006 16:56  
Blogger vandrarvild said...

Bäste Per Sonaladm!

Jag är väl medveten om att Era Medarbetare inte på långa vägar kommer upp i den klass av cynism och ironi som jag själv men jag ska göra mitt allra bästa för att inte se ner på dem samt fostra den i sann cynisk anda, värdig vilken socialarbetare/arbetsförmedlare/konsumkassörska som helst.

Löneanspråket kan jag möjligen förmedla via telefon, ty jag vill på intet sätt genera mig och få mig själv att framstå som en högre stående varelse, jämfört med de andra medarbetarna, genom dessa krav.

Jag tar kontakt med Eder så snart jag har tid.

M v h

Lena VandrarVild.
Malmö 060824

24 augusti, 2006 17:09  

Skicka en kommentar

<< Home