söndag, augusti 20, 2006

Hon har en poäng.

Jag vet inte om jag ska driva med Linda Rosing eller heja på henne. Jag har inte bestämt mig för om jag ens SKA tycka nått om det hela. Det är så tacksamt att driva med henne just för attributet och att hon nu mitt i allt kommit på att starta Unika Partiet.

Men här har hon faktiskt en poäng:

Varför måste tidningarna säga till när en 'vanlig' tidningsbild är manipulerad och arrangerad men kan publicera bilder på retuscherade manipulerade kvinnokroppar helt befriade från samma princip?

8 Comments:

Blogger Per Westberg said...

Men måste verkligen tidningarna säga till när en bild är manipulerad. De flesta bilder som publiceras idag är nog mer eller mindre manioulerade.

Men onekligen var detta förslag lite intressant om än orealistiskt.

20 augusti, 2006 16:22  
Anonymous Anonym said...

Per W: Jo, de flesta publicerade bilder är nog manipulerade så till vida att man leker med ljusstyrka, ton, färg och liknande, men det är ju ändå en helt annan sak när man går in och börjar peta på de element som bilden består av; när man tar bort här och lägger till där och "rättar" till så att bilden ska passa sitt syfte bättre. I de fallen tycker jag absolut att det kan vara berättigat med "fejkmärkning" av något slag. Och jag förstår inte varför det skulle vara orealistisk heller.

Alla förslag, hur nytänkande/orealistiska de än må vara, som stärker de utsatta unga tjejernas självkänsla bör verkligen beaktas; om inte för det allmänna godas skull så för samhällets eget bästa.

20 augusti, 2006 17:44  
Anonymous Anonym said...

Vandrarvild: Fast å andra sidan kunde man ju tycka att om hon nu tänker på unga flickors bästa så kunde hon ju sluta sälla sig till bimbona som viker ut sig till höger och vänster och som befäster bilden av kvinnan som ett fåfängt våp som lätt säljer sin själ för att få bli beundrad en stund.

20 augusti, 2006 17:54  
Blogger Maria said...

Det är verkligen sant. Tänk om det skulle stå under varje fixad bild att det är ordnat i photosjop eller någonting annat, haha!

21 augusti, 2006 00:26  
Blogger vandrarvild said...

PW: Varför är det mer orealistiskt?

K-kvinnan: Word! Hon skiter som sagt lite i eget bo där, och om hon istället kunde ta avstånd från det hon gnäller på skulle hennes trovärdighet inte vara så lätt att ifrågasätta hela tiden. Nu driver ju folk med henne mest hela tiden. Hon påminner lite om nån du och jag har varit bekant med, f ö. Den där spåniga blicken och 'världsfrånvändandet'...


Maria: Jag tycker det är rätt självklart att det ska stå på varje bild som har fixats mer än vad gäller förstärkt ljus och färg att den är retuscherad och manipulerad. Det finns ju ingen anledning till att det inte skulle vara så. :)

21 augusti, 2006 10:05  
Anonymous Anonym said...

Jag kan tänka mig fler än en gemensam bekant med spånig blick, men "världsfrånvändandet" fattar jag inte var du fick ifrån? Det är ju för fan JAG som är det, and proud of it, hahaha. :)

22 augusti, 2006 17:43  
Anonymous Anonym said...

P.S.
Om man nu kan kalla funderingar över saker som är mer existentiellt konstanta än vilket nagellack, klädesplagg, hårfärg och vilken aktuell åsikt man ska ha för dagen för "världsfrånvända". Kanske är isf de mest världsfrånvända de som svalt konsumtionssamhället med hull och hår och inte ens orkar dyka djupare i livets mysterium?
D.S.

Ha det nu så bra i Malmö!

Kraaamen

22 augusti, 2006 17:50  
Blogger vandrarvild said...

K-kvinnan: Hm, ja, det kanske är de som är de världsfrånvända. Vi får diskutera det där över msn, och även diskutera den spåniga bekanta a k a The Midget(...) när jag kommer hem igen. Oki?! :)

24 augusti, 2006 17:15  

Skicka en kommentar

<< Home