lördag, april 07, 2007

Hej, jag heter Lena och jag är....

Sjukt bakisseg igår. Låg i sängen till tolv, käkade frukost och läste ut Harry Potter och halvblodsprinsen innan jag gick och lade mig igen. Klev upp kl 18.30 igen, klädde på mig i ett menlöst försök att ta mig till affären men det blev inget.

Jag är för gammal för att gå på konserter. Speciellt om de börjar klockan ett på natten och jag har druckit konstant i några timmar(sen halv sex). Inte mycket, men cidersippar hela tiden gjorde sitt...

Och sen, Ladytron. Scennärvaro: noll, volym: hög. Killen i bandet som jag ibland skymtade mellan hoppade skallar såg sur ut. Sångerskorna var söta och stela och låtarna bullrade fram med sprucket ljud. Det var inte den bästa spelning jag varit på men den var rätt okej ändå. Det kanske berodde på att jag var full. Även om jag avskyr människor som skryter om hur fulla de var den och den kvällen så tror jag det underlättade en hel del att jag inte var nykter där bland hoppande människor och krossade flaskor på ett alldeles för litet dansgolv. Inkonst är helt okej men det kändes lite fjortisdisco med lila stämpel på handleden och lång kö till toan. Eller är jag bara ovan och har glömt hur det var att vara på krogen?
Lusten att sätta en armbåge i ryggen eller bröstet på de som dansade på mig hela tiden vaknade till liv igen och jag morrade inombords. VARFÖR vill man, och tycker det är okej att, dansa livligt på ett fullpackat ganska litet golv där människor står stilla och lyssnar på musik?
Jag var knappast den enda som blev nockad av en armbåge eller trampad på tårna av den där livliga tjejen som inte kunde ta att folk blev skitsura på henne utan bara dansade vidare. Länge leve danslusten men gör du det igen nära mig så kommer jag att armbåga dig rätt på tutten och hoppas du har värkande menstuttar. För effektens skull(jag är jordens charmigaste och låter inte alls som en bitterfitta, nej nejneeeeej).
Men annars var det en okej spelning. Jag hade ju knappast väntat mig att få sitta ner och stelt sippa på lite vin under spelningen och sedan nonchalant klappa i händerna när varje låt var över.

Jag köpte en t-shirt i alla fall, den röda var finare än den gråsvarta och fanimej om det här inte är min första bandtröja. Hej, jag heter Lena och är 32 år. I torsdags köpte jag min första bandtröja och dagen efter sov jag i den och försökte ignorera tjutandet i öronen. Jag gnäller på alla som är yngre än jag för att jag är en otrevlig trångsynt människa som inte vill bli trampad på tårna av klibbiga glassplitterspäckade dojjor. Nästa gång jag ska på spelning(troligen om en månad) så ska jag vara den som hoppar och dansar för att jag måste lära mig att se det från det andra hållet. annars kanske man förblir en liten lort i allt man tycker och tänker, och det är helt enkelt inte lika roligt som att vara motsatsen.

Hepp.


Föresten fyller Jäppser år idag. GRATTIS JESPER!
På tisdag fyller Jonteponte år men eftersom han inte läser min blogg eller vet att den existerar så får han bara ett litet grattis: Grattis Jonas Persson i Västerås. Och sen fyller Z år om en vecka men hon får snart ett grattisbrev ändå så. Och sen fyller tre pers till år i helgen och veckan som kommer men jag minns er fan inte så förlåt för fan, grattis ändå. Jag är kass på födelsedagar.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger crrly said...

Hehe, skojigt inlägg! :) Känner igen mig i iritationen över folk som dansar PÅ andra.

Ladytron är ett sånt band som jag har en känsla av att jag skulle gilla om jag bara lyssnade på dem. Synd att inte spelningen var nån höjdare.

07 april, 2007 20:56  
Blogger vandrarvild said...

jag tror också du skulle gilla dem! så nu ska vi se till att du hör dem så snart du bara kan.
kramkram

09 april, 2007 18:56  

Skicka en kommentar

<< Home