måndag, november 06, 2006

konspirationsteori

Med alla dessa tankar som snurrar i skallen på mig är det en lättnad att huvudet faktiskt sitter kvar.
Men sen igår läste jag en bok och kom till någon slags insikt om saker och kunde skratta bort en hel del oro.

Och nu är jag tillbaka, om än tillfälligt. Datoranvändandet sträcker sig till någon timme åt gången, max, eftersom man sitter så förbannat obekvämt här på golvet, och eftersom jag jobbat hela helgen har jag inte varit riktigt fit for blogging när jag ramlat in framåt natten.

I alla fall så insåg jag att en av mina arbetskamrater är vad man kan kalla "förgifterska". Hon sprider alltid dåliga nyheter och skvaller baserat på hennes egen världsbild
"Om du inte gör såhär så kommer XXX att hända!"
Alltid med utropstecken efteråt, alltid med dolda hot och varningar (och nej S, det är inte dig jag menar) och tidigare har jag alltid blivit illa till mods av det hon sagt men igår insåg jag plötsligt att inget av det hon säger egentligen är vidare positivt, och att även om hon har trevliga bra dagar och är en snäll människa i grunden så har jag tidigare tagit åt mig av det sagda. Tills nu när jag insåg att hon alltid säger så. Om allt och alla. Hon är den där karaktären i filmer, den som viskar konspiratoriska planer i kungens öra och berättar för honom att alla vänt sig emot honom, bara för att h*n själv vill ha dem ur vägen.

Men nu vill Lena inte vara med och leka längre...Inte tävla heller för den delen.

4 Comments:

Blogger crrly said...

Vilken bok var det då??

06 november, 2006 22:29  
Blogger vandrarvild said...

jamen, jag länkade ju under de orden i inlägget :) Det är "Fyra grundstenar till ett bättre liv" av Don Miguel Ruiz.

06 november, 2006 23:21  
Blogger mattiasg said...

* Var sann i ditt tal
* Ta ingenting personligt
* Ta ingenting för givet
* Gör alltid ditt bästa

det låter väl bra det där.
ta inget personligt känns kanske lite väl distan´serat för min del, men det är klart att pratar vi jobb o sånt så är det ju klart. man är inte sitt jobb, även om det är lätt att blanda ihop vad jag gör med vem jag är.

07 november, 2006 10:26  
Blogger vandrarvild said...

Jo, men i boken menar han ju att man inte ska göra det för att alla människor lever i en egen verklighet som inte är baserad på dig eller ditt liv alls; att alla tänker " jag jag jag jag!" hela tiden(något som roade mig en hel del, f ö, när jag lät det sjunka in) De har ju ingen aning om hurdan du egentligen är eftersom du sätter upp en social mask och det är ju den masken de baserar sina uttalanden på; uttalanden som de kläcker på grund av sin egen sociala mask och rädsla att bli bortstötta och inte bli älskade. O s v.

07 november, 2006 12:23  

Skicka en kommentar

<< Home