onsdag, november 01, 2006

sms

Onsdagkväll, och jag vill prata med k-kvinnan men hon är inte inne på msn. Jag funderar på att smsa henne ett Save My Soul, S.M.S. Det borde få fart på henne. Upp ur soffan, darlingvännen, vi har tid att prata ifatt!

Det är den nya tidens rop på hjälp, om än tillfälliga tankehjälpredor.
SMS, inte längre 'short message service', i alla fall inte för mig.
Jag har en tanke att klara upp, och hon är så bra på att sätta ord på dem.

7 Comments:

Blogger stina k said...

Ciao bella, saknar dig hoppas allt är väl. Här är bara kallt men ingen snö. Kram s (bytte tillbaka till mitt gamla flicknamn i somras, kändes som att det äntligen var läge för det. Samtidigt som syrran bytte bort sitt typ, ironi)

02 november, 2006 08:16  
Blogger vandrarvild said...

aha, så nu heter du det som O hette tidigare. Skumt. men ändå, varför ska du heta ditt Xs efternamn för? :)
Det är kallt här med, soligt som fan, vi ska skynda oss ut innan solen försvinner.

02 november, 2006 10:53  
Anonymous Anonym said...

Bra att vi fick prata lite så du fick ordning på tankarna, även fast vi tyckte helt olika, typ :) Bollplank är bra, bollplank är fint, bollplank är nyttigt. Att ge råd är dåligt :)

Tack för flyttkortet och meddelandet på det. Du är viktig för mig med! Tusen kramar raringvännen!

P.S. Låg inte i soffan :) Irrade runt och städade och sorterade bort en massa gammalt papper och skräp. Hmm, städade undan det gamla kan man säga. Kanske vill jag göra plats för nytt. D.S.

02 november, 2006 11:33  
Blogger vandrarvild said...

Vad betyder "D.S"? Jag har letat efter det, utan resultat. Post scriptum är ju PS, men avslutet då?

02 november, 2006 12:12  
Anonymous Anonym said...

Haha, ingen aning...går säkert att slå upp i Wikipedia eller nåt. Har bara lärt mig att det ska vara så, men har aldrig undrat över betydelsen... Men man kanske inte ens ska skriva så?

02 november, 2006 19:34  
Anonymous Anonym said...



http://www.spraknamnden.se/fragor/arkiv_sprakrad_03.htm#ds

finns detta att läsa:

"I vissa svenskspråkiga sammanhang förekommer det att texten i ett PS avslutas med bokstäverna DS. Man skulle ju därför kunna tro att även DS var en förkortning för ett latinskt uttryck, men något sådant tycks inte existera. Det finns veterligen inte heller någon internationell bakgrund eller motsvarighet till detta bruk.

Den vanligaste uppfattningen är nu att – i brist på någon bättre förklaring – DS står som förkortning för "densamma" eller "densamme". Mot denna bakgrund är det lätt att inse att det är helt onödigt att skriva ut denna förkortning. Vem skulle annars lägga till ett PS till en brevtext om inte den som har skrivit den vanliga brevtexten? Om någon – t.ex. helt informellt – klottrar dit ett PS, t.ex. en liten hälsning, i ett brev författat av en annan person, måste ju PS-skrivaren sätta ut sitt namn. Bort med DS alltså!"

Ska genast sluta med den dumma ovanan! ;)

02 november, 2006 20:04  
Blogger vandrarvild said...

Fast om det betyder 'densamma/e' är det ju lite fint. Dt fick mig att tänka på att man kan skriva brev till sig själv. "Kära D.S, jag hoppas att allt äör bra med dig!" Nån poet skrev ju dagboksliknande brev till M.S och tydligen ska det vara 'myself'. Ett utmärkt sätt att rensa skallen på. Och jag leker för ett ögonblick med tanken att skicka dem till en postbox som man själv hyr. För att sända iväg tankarna och hinna låta det klarna innan man får dem tillbaka. Men låter det inte lite underligt? I den tyska filmen 'Dödsängeln maria' skrev Maria brev till sig själv och gömde i springan mellan ett stort skåp och väggen. När hon flera år senare öppnade upp där rasade hennes liv emot henne. Det är vackert men lite tragiskt, kan jag tycka. Men.... äh, nu skenar jag iväg igen. vildhäst....

06 november, 2006 14:50  

Skicka en kommentar

<< Home