onsdag, november 22, 2006

Du får vara med, men inte du, och inte du

Oj oj. Vindens skugga överraskar. Mitt i allt så vänder handlingen en smula och nu väntar jag på upplösningen även om jag måste börja fundera ut vilken bok jag ska läsa härnäst. Antagligen blir det Myten om Sisyfos eller kanske fortsättningen på Kvinnor som tänker för mycket även om jag är rejält störd på den boken, jag skrev om det en annan gång: Alla kvinnor som är exempel i boken beskrivs med utseende.
Varför, kan man undra.
Mår jag bättre och kan känna igen mig bättre om Carolyn är en vacker framgångsrik kvinna med fina kurvor och långt blont blankt hår? Vad hände med den slitna trebarnsmamman som borde klippa håret, eller den arbetslösa 30plusbruden som inte har råd att gå till tandläkaren just för att hon inte är så framgångsrik?

Snacka om att välja ut sin publik redan från början. "Du får läsa, och du, och duig passar det in massor på, men du får inte läsa och inte du heller."
Häromdagen skrattade vi lite åt reklamen som är riktad till oss 30plussare, den med forever young och nått sparkonto-tjafs. Inte heller den funkar på mig, men jag ger dem en eloge för att de verkligen försöker, men de lyckas inte förstöra låten för mig eller ge mig åldersångest(det får jag bara när jag är bakis och det gick över för flera timmar sen...)

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hahaha, fan så sjukt det är egentligen! Det där med att beskriva kvinnor med utseende och alltid kommentera dem för det, men i det här fallet (i boken) handlar det förmodligen om en amerikansk vilja att visa att det minsann inte är något "fel" på de här kvinnorna som sökt hjälp i diverse frågor. "Det är ju heeeelt vanliga framgångsrika,snygga kvinnor som du och jag". För inte kan väl gemene man (i Amerikat, mind you) känna igen sig i komplexfyllda eller högst mänskliga kvinnor med diverse skavanker. Näe, det vore europeiskt vardagsrealistiskt och osminkat... rentav kommunistiskt!

Herregud, ja...

23 november, 2006 09:31  
Blogger vandrarvild said...

Ändå är USA det festaste landet i världen: vart finns de människorna? Inte är det i film eller TV i allafall, inte i litteraturen. De förblir dolda bakom Idealet, i en nisch där Idealet blivit politik.

23 november, 2006 11:25  
Anonymous Anonym said...

Twofaced och splittrat som faen är det...

Jag skulle verkligen inte vilja bo I USA! Möjligtvis skulle jag frodas i Californiens New Age-träsk bland progressiva fria hippesjälar iofs. Eller så skulle jag spy på dem till slut. Det handlar väl mycket om yta där med kan tänka.Folk som tappar bort sig själva och sina egna röster i gurumanin...

23 november, 2006 13:49  

Skicka en kommentar

<< Home