fredag, september 15, 2006

röst

Idag har jag röstat. Jag känner mig så jävla duktig. Jag frågade om det här med id-tvång och kvinnan vid förröstsbordet(?) frågade om jag hade id-kort med mig så jag visade mitt gamla och sa att jag inte prioriterat det där med att skaffa ett nytt för jag har inte riktigt haft råd med kostnaden, och sen sa hon Det är okej, har du röstkortet med dig? och det hade jag så jag fick mina tre kuvert och ställer mig och försöker bestämma vad jag ska rösta på, för det hade jag ju inte tänkt göra.
En äldre kvinna med tofs säger att fyra av partierna där bland lapparna är invandrarfientliga och hon tycker inte om Sverigedemokraterna. Vi pratar lite om de olika partierna. Hon tänker inte rösta på Moderaterna, säger hon. Jag säger att det låter bra och funderar på vad jag ska rösta. Hon gör som jag. En del plockar åt sig en lapp av varje parti för att de inte vill att folk ska se vad de röstar på. Jag tar mina tre lappar rakt av och stoppar i kuverten på en gång, det är väl ingen större hemlighet åt vilket håll jag lutar, men hela tiden känner jag mig grymt generad och varm i ansiktet och den känslan försvinner inte riktigt innan jag kommit hem och är inne i hallen

2 Comments:

Blogger myrkyr said...

Har aldrig riktigt fattat varför det är så mycket hysch-hysch runt politiken. Jag menar, de flesta har man väl en aning om hur de lär rösta ändå, och varför står man inte för vad man röstar för? Jag tog oxå bara mina tre lappar idag. Allt annat vore slöseri med skog hur som.

17 september, 2006 20:29  
Blogger vandrarvild said...

absolut. va fan, stå där och hymla. jag ser ju inte precis ut som en moderat i hur jag klär mig så varför ska jag låtsas vara något jag inte är.

17 september, 2006 22:48  

Skicka en kommentar

<< Home