torsdag, augusti 10, 2006

Hemma igen

Jag lämnade D och Malmö bakom mig igen. Vi gick från Värnhem ner till stationen, jag fortfarande häpen över att alla saker utspridda över hans lägenhet rymdes i min väska, och nu några timmar senare när samma saker ligger utspridda på sängen i hallen så känns det redan overkligt, som parallella världar som jag rör mig mellan.

Hemma i min lägenhet väntar instängd luft, en tom fågelbur och ännu en räkning på över 3000 kr som jag inte kan betala. Jag ringer pappa i panik men ingen är hemma där, kanske lika bra det. Jag skriver ner allt jag har i huvudet för att kunna betrakta det lite utifrån.

Det känns så underligt att vara i Örebro igen, sorgset. VIndspelet svänger i korsdraget och jag låter det vara så, för jag vet att Isis hade gillat ljudet av det. Inte för att han är kvar här utan mer som en påminnelse. Isidor gillade vindspelet, han brukade sitta uppe på det och flaxa för att det skulle svänga. Själv blev jag galen av ljudet och flyttade efter ett tag ut det i köket, men varje gång jag kom åt det så började Isis kvittra vilt inne i rummet. Och nu hänger samma vindspel här och plingar hysteriskt, men Isis är någon helt annanstans.

6 Comments:

Blogger deusexmach said...

Suck* är du redan hemma...märkligt att det går så fort att åka IFRÅN en så långt. 47 mil är en världsdel som känsla.

Om du tittade ut mot kanalen när tåget gick, kanske du såg en vinrödprick där på andra sidan, jag hade koll i vilken vagn du satt och vilket fönster det således skulle vara....vinkade lite diskret....ville ju inte att folk ska tro jag var en lallande fåne

10 augusti, 2006 18:51  
Blogger vandrarvild said...

haha, jag kollade faktiskt efter en prick i dina färger, såg en rosaaktig sak men jag tror inte det var du.
Och jag vet, redan hemma, hur kan det gå så snabbt när det är så långt? :(

Testade nyss att ta ut pengar: automaten vill inte ens ta emot kortet. Blir skapligt förbannad. Dessutom har jag ingen mat hemma. Havregryn och ris har jag, och en massa vidriga tesorter som jag inte vill dricka. Och i kylen låg en bit upplöst gurka, så möglig att den blivit vatten. Mysigt.

10 augusti, 2006 18:58  
Blogger deusexmach said...

Mögligt gurkvatten är en delikatess i norrland har jag för mig, man dricker det med surströmming medan man lägger en fiskmås under en sten för att "ligga till sig" i ett halvår.
Det är dax att lacka rejält på sparbanken och deras clownkonto.

10 augusti, 2006 19:44  
Blogger vandrarvild said...

"Ligga fiskmås" har jag hört talas om. Låter smarrigt värre.

10 augusti, 2006 20:17  
Anonymous Anonym said...

What a great site kia accesories engine Clovis call center joint ven Acura suspension kit Saltwater fishing games kia carens front bumper Chevrolet 3500 pictures kia wire parts black diamond rubber rainsuit massachusetts face lift Kia dealer libertyville illinois nissan infiniti g20 repair manual spanking amateur 2000 kia sportage review Zaino car polish ingredients Valium for sale in the uk ultracet waterproof membrane http://www.business-insurance-5.info/Med_trip_travel_insurance.html Toyota sienna or volvo xc90 safer

21 februari, 2007 04:56  
Anonymous Anonym said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »

03 mars, 2007 07:25  

Skicka en kommentar

<< Home