onsdag, augusti 09, 2006

läsa ifatt

Jag har en heldags bloggläsande framför mig när jag kommer hem och ska läsa ifatt en stor del av bloggarna jag har länkat till. Herrejävlars. Nu vet jag ju vilka som är sådär äckelproduktiva som jag själv kan vara, så dem läser jag ju dagligen men de andra kommer jag få läsa ikapp de senaste tre veckorna på. men det ska bli jäkligt kul såklart, men gaaaaaah så mkt skrivet det finns att läsa.

Vi ska spela här idag. Jag vet hur jag kommer göra. Mitt i allt kommer jag att inse att pippisen är död och vara ledsen i en kvart, sen gladare igen, sen ledsen. Och D får döda nazizombissar medan jag ligger på sängen och ser på/gråter/läser/skriver.
Imorgon ska jag åka hem till en död (fryst*)fågel, två tomma burar som ska rengöras och säljas, en knasig men rolig familj, och så ska jag seriöst överväga om jag kan och orkar packa ihop mitt liv till den 1 september eller om jag ska ta det till den 1 oktober.


*Ja, de la honom i frysen för de visste inte när jag skulle komma hem. Vill du att vi lägger honom i din frys när vi ändå kör hem buren och vattnar blommorna idag?
-Nej, gud nej, gör inte det! Sa jag snabbt. Då kommer jag inte kunna öppna en frys på flera år utan att tänka att hans lilla kropp låg där. Jag begraver honom i helgen, pappa kan komma med honom då.

4 Comments:

Blogger Gudinnan said...

Åh fy, viket besked att få när man är bortrest! Man Vill vara på plats när en älsklingar tänker dö, så är det bara.

Tänker själv på min kattgubbe som fick dö i lugn och ro brevid mig i sängen. När jag väl gråtit mig till sömns över att han var på väg att dö så vaknade jag med ett ryck. Han hade då just dragit sitt sista andetag och nosen och öronen var fortfarande varma. Som jag ser det så talade han om för mig att vakna för nu var det dags för honom att dra =)

09 augusti, 2006 11:52  
Blogger Gudinnan said...

Förresten, är det alltså dags att ta väskorna och flytta till Malmö? =D

09 augusti, 2006 11:52  
Anonymous Anonym said...

Men usch och fy. Stackars dig. :-(

09 augusti, 2006 12:37  
Blogger vandrarvild said...

Gudinnan:Jag vet, kunde han inte väntat några dagar med att dö? Men samtidgt har jag en stark känsla av att han inte är borta, på samma sätt som jag har en känsla av familjens första hund; jag har skrivit om henne innan, på lunar, och hon är med mig, och vid tiden för Isis död kände jag henne så starkt där hemma hos D att jag undrade varför, men nu vet jag ju. Det är okej att de dör, så länge de stannar kvar hos en andligen, kan jag känna.

Moisthlm:Jag vet. Emellanåt suger saker mer än annars. What do to with a broken tillvaro?

M's:Kom snart tillbaka, det är nyttigt för huvudet att man skriver, om inte annat kan man ju göra det enbart för sig själv utan att andra läser.

10 augusti, 2006 19:03  

Skicka en kommentar

<< Home