tisdag, augusti 08, 2006

Institution

Regnar det? Nej, vi är inte i gotham city längre. Här finns inga storslagna tjuvar att fängsla, inga galna vetenskapsmän som hotar. Galenskapen kommer istället inifrån; det är det här ögonblicket när alla konturer plötsligt blir tydliga, alla ting tycks lysa emot dig som om de har ett eget liv, som om de betraktar dig tillbaka, kanske viskar till varandra om vad de ser.
Du förstår att du gått över gränsen. Antagligen håller du på att bli galen. Du accepterar det med en axelryckning medan du drar rocken närmare dig och tänder en ny cigg. Efter en snabb blick upp mot den stirrande himmelens mörknande ögon fortsätter du in bland skuggorna. Det prasslar löv runt dina fötter. Någon som passerar dig säger att hösten närmar sig

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej där!
Egentligen borde jag väl inte skriva detta tipset här, kanske lätt att du missar det?
Men jag chansar!
http://www.gordinegenbok.se/

Tips till dig och D:s bok!!
Vi ses!

Kram
S-som i D:s syster

08 augusti, 2006 13:44  
Anonymous Anonym said...

OJ! Vilken annorlunda text för att komma från dig. Lite Auster goes Burroughs typ...eller nåt, hehe. Cool!

Kramen

09 augusti, 2006 01:42  
Blogger vandrarvild said...

S: Ah, tack för tipset!!! :)

K-kvinnan: Tack.
Är det verkligen så annorlunda från vad jag brukar skriva? Jag tycker vampyrnovellen, som du läst, är lite i den stilen, eller inbillar jag mig allt kanske...? :)

10 augusti, 2006 19:22  
Anonymous Anonym said...

Hmm, jag vet inte, kanske jag som inbillar mig men jag har mig veterligen aldrig läst något i den stilen i din vampyrnovell... Kanske läste den i ett tidigt stadie, vem vet?

Hursom, det är ett "härligt" vansinne och en underliggande spygrön ångest som du lyckats förmedla på de korta raderna iaf, eller är det fotot som förleder mig? :)

13 augusti, 2006 04:16  
Blogger vandrarvild said...

nä, kanske inte skriver så i v-novellen. Men jag har skrivit liknande förr i alla fall. Jag gillar den där smygande galenskapen, den är som en sårskorpa som man inte kan sluta pilla på.
Och tack, igen :)

14 augusti, 2006 11:58  
Anonymous Anonym said...

Enjoyed a lot! vardenafil vardenafil on sale Keyword merchant account service oldsmobile Free online ecards divorce celexa celexa Fotos do latino insurance andrews litigation state farm Zoloft nes Free pop blocker spyware remover Arms game play sony station wild Tickets to a carolina basketball game Phillip morris scholarship grant Guns & roses welcome to the jungle atopic dermatitis in newborn http://www.car-rentals-9.info/Ciales-vardenafil.html Louisville payday loan

07 februari, 2007 17:26  
Anonymous Anonym said...

This is very interesting site... Disk floopy drive recovery software recover data lotus 123 http://www.polyphonic-ringtones-9.info/Iowa-nursing-credits-online.html repair hard disk recovery Wearing+contact+lenses coral springs data recovery expert

01 mars, 2007 23:43  

Skicka en kommentar

<< Home