söndag, april 09, 2006

London calling

Fan, jag drömmer så jäkla underligt, den här gången stod jag på en höjd (dit jag klättrat genom en förvuxen bomullsodling efter någon som var min lärare och nån brud i 40-talskläder som stötte på honom) och såg när London sprängdes, hur hus och träd skyfflades bort som i gigantiska moln av damm som om nån dragit med en nagel på en tavla, allt försvann, smulades sönder men St Pauls Cathedral klarade sig med en hårsmån och var det enda som stod kvar när dammet lagt sig. Då var det redan krig och jag och min syster var utlänningar i landet och färdades med stora underliga bilar vars däck var dubbelt så stora som jag är lång, de skulle tydligen stå emot fler bomber medan de tog oss till en plats för att föra oss tillbaka till Sverige men vi var tvungna att hitta någon så vi drog från bilarna och nån soldat som ryckte på axlarna och sa att "Jaja, då får ni klara er själva" innan vi sprang in mellan rosor och gula hus...
I nästa drömsekvens efter det hade min pappa talat in ett meddelande på min mobil om hur svårt det är att prata om det som är läskigt och svårt i livet. Han lät ledsen och trött på rösten.


men nu är jag vaken och dagen är mulen och grå

5 Comments:

Blogger Peter Madison said...

Hmm....skum dröm....lite läskig. Efter ett fritt fall från trappan på hotellet vi bodde på i London så skulle vi gå upp för trapporna i St. Pauls Cathedral. En vrickad fot å gång i London är inget att rekommendera!! Men det var en häftig katedral, man kunde viska till varandra om man la örat mot väggen och den andre stod säkert 20-25meter ifrån! Coolt.

09 april, 2006 12:43  
Blogger vandrarvild said...

Skulle nått hända i London nu, som har med explosioner och St pauls att göra. DÅ snackar vi läskigheter!!! Sen var katedralen vit i drömmen, vilket St Pauls inte är men jag drömde att det var London även om det mer _såg ut_ som kupolen på Vita huset i washington.

men jo, St Pauls är hur coolt som helst! måste tillbaka dit, jag tycker London känns rätt hemma så...

09 april, 2006 13:10  
Blogger SoulEvolver said...

Lite lustigt sammanträffande kanske - jag hade en dröm för några veckor sedan att jag var och plockade bomull på nåt fält och sen minns jag inte riktigt men jag tror att vi fick bråttom iväg iaf, jag och de som var med alltså. Har väldigt vaga minnen av det här, men minns att jag tyckte det var skitskumt att drömma om bomullsplockning. Bomullsplantage och -plockning är ju inget man tänker på så där dagligdags. Undrar vad det kan betyda...hmmm :)

10 april, 2006 15:24  
Blogger vandrarvild said...

Ja, bomull har jag nog inte drömt om förrut. Vad tycker du om bomull, vad står det för? mjukhet?

10 april, 2006 15:58  
Blogger SoulEvolver said...

Som jag sa på msn; min första tanke är att bomullen symboliserar drömmar...

Kanske betyder drömmarna att man på ett eller annat sätt tvingas konfronteras med vardag, verklighet och mer praktiska bestyr; lämna drömfälten typ...Har fått den uppfattningen att vi är rätt "drömska" av oss båda två, fast på olika sätt :)

11 april, 2006 16:07  

Skicka en kommentar

<< Home