söndag, januari 15, 2006

ordlek

Alla dessa långa resor i förarsätet ledde till att jag skapade mig en egen lek. Jag har inte ens tänkt på att det kanske inte är alla som gör så förrän Lennart skrev att han gör likadant:

Jag gör ord av nummerplåtar på bilar. Jag kan inte gå förbi en parkerad bil utan att göra ett ord av nummerskylten innan jag kommer fram till nästa parkerad bil.
Det finns vissa regler: Man får inte göra extremt påhittade ord; radiopistol är kanske inget giltigt ord men pistollakan skulle vara det(för att det skulle kunna finnas/finns lakan med pistolmönster men å andra sidan skulle ju en pistolformad radio kunna vara en radiopistol med så..).
Bokstäverna i ordet måste vara i den ordning de står på nummerplåten och man får i vissa fall ändra X till K och Z till S eftersom vi inte använder de bokstäverna så mycket i svenskan. Q blir 'Ku'.

Jag vet med säkerhet att jag har påverkat flera av dem jag berättat det för; ett ex sa att han inte kan gå förbi bilar utan att göra ord av nummerplåtarna.

Ah, denna makt jag har! *haha* Jag har fått människor att associera fritt!

3 Comments:

Blogger Liza said...

Jag gör också så och trodde kanske inte riktigt att jag var ensam om det men det är alltid kul att hitta kollegor - på riktigt :).

15 januari, 2006 21:13  
Anonymous Anonym said...

Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Ledsen att hälla grus i geckon här men jag tror det är väldigt vanligt.

15 januari, 2006 22:13  
Blogger crrly said...

Jadå, gjort sen jag var liten!

16 januari, 2006 23:45  

Skicka en kommentar

<< Home