måndag, november 21, 2005

Liten blev stor

Klockan närmar sig midnatt och jag börjar bli ganska trött men är i alla fall inte bakis längre, alltid nått. Jag har funderat på att blogga hela dagen men har haft början på migrän och har inte varit alltför pigg på att sitta vid datorn mer än korta stunder.

Tidigare idag hade jag i alla fall helt klart för mig vad jag ville skriva, men nu har det mattats av; det handlade om festen igår så klart.
Min 'lilla' fest som det kom 24 pers på. Min lilla fest som fick grannarna att ringa hyresvärden mitt i natten så att han kom hit idag när jag var som mest bakis och sa att "Sådana här fester är helt enkelt inte acceptabla!"

Skitnödiga gubbtjyv, det är ju så här som fester är.
Hans fru var med och sa lite snällare typ att" Det är klart du får ha fester men du kanske ska tänka lite på att folk inte springer så mkt i porten.." o s v.


Och jag sa "Åh.", "Oj oj". "Näe, det är klart!" och log och ursäktade mig.

Tills jag stängt dörren och tänkte på det där som borde bli ett eget inlägg egentligen: Ett inlägg om det där 'anti-civikuraget' som är så typiskt svenskt, inte möta blicken på den du möter, inte prata med folk i kön, inte gå ner själv och klaga på grannens fest, utan hellre ligga och försöka sova och muttra och vara förbannat och inte ta ansvaret för att man faktiskt tycker att nån stör utan hellre se att nån annan tar smällen dagen efter. Jag kommer alla gånger att återkomma till det. Jag vet att jag, T och Magnus pratat om det tidigare, i slutet av somamren, att det bara blir dålig stämning av det hela.

Givetvis var det en granne som hade klagat, och jag tänkte på det där typiskt svenska i att ringa hyresvärden istället för att bara komma ner hit själva och säga "Hörni, kan ni dämpa er lite?" för då hade vi ju gjort det på en gång, men 24 ganska packade människor tänker inte riktigt på det. Istället fick grannen vara arg på timmar. Inte mitt stora problem. Jag tänker ju inte ha fest på ett tag ändå, inte för att jag inte vill störa, utan för att jag inte vill städa efter alla. *haha*

Speciellt inte när nån idiot inte kan hantera sprit och måste kräkas utanför porten. Gissa vem som fick ta hand om det idag...

HUR SOM HELST!!! Det var en jäkligt rolig fest. Timmarna drog förbi alldeles för snabbt och trots en viss lätt pinsam incident där en viss någon förklarade sin 'kärlek' (det är bara kåthet och ensamhet som talar, som om jag inte skulle se igenom det, jag är för fan 31, give me a break!) för mig så var allt bra. Jag trodde vi kanske skulle bli åtta pers men närå, när jag räknar får jag det till 24.
Två glas gick sönder(ett av mina finaste, vet inte hur jag ska tag på ett till så att jag har jämnt antal igen), men annars verkar det inte vara så mkt trasigt. Det märker jag väl. Helena kom med pepparkakor, Sofia med chips och jag fixade lite popcorn.

Dessutom fick jag besök av Jehovas vittnen idag. Ska jag känna mig hedrad?När de börjat prata och sagt "Vi kommer från Jehovas vittnen och..." så sa jag:
"Då har ni inte mycket att hämta här." Och stängde dörren.
Men jag ångrar mig nästan, nån gång vill jag bjuda in dem och ställa en massa frågor. Fast då kommer de ju tillbaka. Det vore ju onödigt.

Sofia tog kort på mig igår, med sin mobil. Jag sätter in det här. Jag ser skapligt skeptisk ut men jag stod ju nästan still.






Skapligt skeptisk Lena

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag har alltid bjudit in Jehovas och ställt frågor (dom kommer ALLTID på söndag förmiddagar här också) vilket har lett till att DOM har svartlistat MIG. Jag ser dom i kvarteret ibland, dom ringer på alla dörrar utom min. Så kan det också gå.

21 november, 2005 08:48  
Blogger vandrarvild said...

Är du svartlistad för att du alltid är bakis eller nyvaken och jävlig på söndagsmornar? Du måste ju ta med sådana fakta när du skriver om svartlistning fattar du väl :)

21 november, 2005 10:03  
Anonymous Anonym said...

Jag är svartlistad för att jag ställde jobbiga frågor, för att jag enligt deras mall troligen borde vara en av dom efter så många besök men envisades med att fortsätta ifrågasätta. "Hur många var det nu som skulle få åka med? Var det 348000? Hur vet ni det? varför kommer ingen att vara handikappad i nästa paradis? Varför inte stanna och kämpa i det här paradiset istället? jag är inte beredd att ge upp än!" Typ så.

21 november, 2005 12:29  

Skicka en kommentar

<< Home