lördag, augusti 13, 2005

Lördag eftermiddag

""Jag ville vänta med att tala, fast ordet trängde på. Jag ville vänta med att röra vid, fast handen var på väg, jag hade redan andats in lukten och sett hur pulsen bultade där vid halsen. Han hade ett halsband på sig, ett läderband med en kristall i som hängde en bit nedanför halsgropen. Jag öppnade munnen för att tala men hann inget säga innan han kysste mig lätt på munnen. Sen drog han sig tillbaka en bit och log, betraktade mig för att se hur jag reagerade.
Jag tror att jag log tillbaka. Jag minns att jag rörde med fingret vid pulsen, följde läderbandet med fingret fram till halsgropen. Varm hud. Han luktade speciellt, lite som sand, lite som regn.""


Ni ser vad jag roar mig med att göra när jag har nån minut över. Egentligen borde jag äta nått, komma på vad jag ska ha på mig på festen jag ska på om nån timme(typ en) men jag sitter så bra här. Vissa dagar vill man bara sitta på en plats och fundera, eller leta efter nått slags svar. Eller stirra upp på himmelen för att möta en gudsblick.

Eftermiddagens musik: en mix mellan Joanna Newsom, Damien Rice, Ane Brun och Ben Harper. Jag måste lyssna på Damien Rices 'I remember' minst en gång i veckan. Så jävla skön låt.

Joanna Newsom är en ny favorit. Jesper introducerade mig för henne för några veckor sen och jag gillar det som fan. Jag gillar en hel del musik, så länge det inte ger mig ångest eller huvudvärk (jag måste ju nämna Sex&drugs&rocknroll som exempel igen, som ångestlåt nr 1)

Jag städade trappen förrut, det ingår i hyran att städa snutten ner till grannen, i mitt fall ner till porten. Det tog inte ens fem minuter och jag har dragit mig för det där i evigheter. Jag funderar på att fråga hyresvärden om en ny dörrmatta nu till vintern, den som ligger där nu är ful mesig och kommer vara grymt geggig när snön kommer.
Jag vill ha en finare. Eftersom det är min del av trappen.
Plus att man kunde ställa en blomma eller två där ute med.
Får se om jag gör det. Jag känner ju inte mina grannar, har tiggt en cigg av tjejen ovanpå, det är allt(Jag som inte ens röker. Men jag var full, okej?!).
Men de kanske tycker man är hur pretentiös som helst om man börjar pyssla.


Så skönt att vara ledig nu.
Nu hinner jag vandra in i hösten och tankarna.

Köpte böcker idag: Det är pocketrea på det där stället på norrcity och jag hade bara 60 kr men pocketböckerna kostade 20 kr styck så jag köpte *Falskt minne' av Koontz, 'Det röda tältet' av Anita Diamant (skapligt pretto namn...) och Erland Loes 'Blåst' som jag började läsa på en gång och den är skoj, jag måste köpa på mig hans andra böcker med.
Koontz köper jag numera mest för att jag vill ha dem, jag har ganska många av honom och man kan ju inte bara sluta mitt i en samling. Dessutom har han blivit bättre med åren och det är en slags trygghet i att läsa hans böcker just för att dstilen är välbekant.
Det kanske är lite samma sak med att läsa Stephen King fast han har ju blivit bättre med åren på att skriva men idéerna är inte lika bra. Fast Rasande Rose gillar jag. Men Desperation och Drömfångare är ju riktigt plågsamma.

nä, fan, nu blir det risnudlar och nått till, sen blaska av sig lite och klippa sönder en svart t-shirt (för jag kommer använda den mer om den är ärmlös, helt enkelt)
H och F är och badar, de är mina helggäster. De skulle ha stannat en natt men nu är de kvar p g a festen vi ska på. De drog till Gustavsvik och frågade om jag ville med, men JAG, bada? Hmpfh! Om det är tyst, ensamt och varmt ute kanske, men inte på Gustavsvik.


Undrar om jag orkar klippa luggen.
Eller ska jag sätta upp den med hysteriskt färgglada spännen istället och se ut som om jag är bara runt 23 år?
Svårt val, hårspännen it is.

3 Comments:

Blogger crrly said...

Loe: Urk.
Drömfångare: Bra film! :) Konstig med bra. (Till skillnad från Loe som är konstig och usel...)

15 augusti, 2005 09:04  
Anonymous Anonym said...

Loes "Naiv.Super" är troligtvis den bästa boken jag nånsin läst... Den är träffande, åtminstone för mig som känner igen mig väldigt mycket i huvudpersonen. Den rekommenderas hur som helst starkt!

20 augusti, 2005 14:40  
Anonymous Anonym said...

Jag är inte dummare än att jag inser nyttan av en viss kunskap.
Men jag känner mig inte säker på vad som är viktigt och vad som inte är det.
Jag saknar inriktning. Översikt.
Hur får man översikt?
Kanske kommer det med åldern. Men kanske inte.
Ska jag bara gå runt och vänta som en annan fåntratt?

//e.l

01 oktober, 2006 12:50  

Skicka en kommentar

<< Home