fredag, augusti 12, 2005

F d vänner

Nu i veckan sa jag upp bekantskapen med en ny vän, och jag gjorde det trots att jag vet att det inte har med honom att göra egentligen, utan för att en annan person av någon underlig anledning har blandat sig i det hela.

Sånt gör mig skitförbannad.
Det var inte ens nått på gång med min vän, men det verkar som att det är vad andra tror.
Det skiter jag i.
Även om det nu skulle ha varit nått på gång är det inte nått som nån annan har att göra med.
Och nu när jag berättade det hela för en av mina bästisar säger hon vem som överreagerat och sett till att det hela blev som det blev.

Och inte helt förvånande är den personen, han som lagt sig i det hela och blivit arg för att jag och min f d vän umgåtts trots att han inte har med det hela att göra ett jävla dugg, en person som varit skittrevlig mot mig hela veckan och pratat som fan, som frågat hur det är, om jag mår bra; "Allt bra med dig?"
Tidigare har han ignorerat mig. Nickat lite när han gått förbi, inte mer.

Man ska lita på magkänslan, för jag visste att det var nått som var fel när jag såg honom i måndags.

och nu, han är inte nån jag umgås med, men nästa gång jag ser honom lär jag inte tycka det är så värt att ens hälsa på honom.

Man måste välja sina vänner med omsorg.
Han är inte en vän, inte ens nån som skulle kunna bli en vän. Jag finner det ganska underligt att han har vänner alls, med tanke på hur han beter sig om och om igen mot människorna runt honom.

Egentligen tycker jag synd om honom. Jag beklagar honom. För bakom ett sånt beteende måste det ligga en stor smärta och rädsla. Jag beklagar honom.

Vad gäller min f d vän var han rädd för att träffa mig mer eftersom "de är arga på mig" och han visste inte varför eller egentligen VEM som var arg. Men han vågade inte prata mer med mig i alla fall.
Nu vet ju jag det men jag ids inte ens säga det till honom för en person som måste fundera på om han vill fortsätta vara enbart vän med mig är inte en person som jag ids eller tänker slösa tid på.
Vilket är lite trist för han var jäkligt rolig att prata med. Men nån som jag skulle vilja ha ihop det med; inte alls. Av flera anledningar.

Det är synd om människorna.