onsdag, december 13, 2006

Pjäs

Jag har gjort några(fler)betrakelser angående Malmö:
De är förtjusta i sina fallossymboler, de har snott konst från andra städer och bygger man hus på en gammal potatisåker så får området heta "potatisåkern". Inte nått fint. Potatisåkern*.
På den åkern står det i alla fall ett konstverk som jag hade sett förrut. I en annan stad norrut. När man kommer in i Eskilstuna står nämligen precis samma pelare(ännu en fallisk symbol, f ö) i en rondell där, gjord av en lokal konstnär.
Inte mycket mer att säga om det. På pjäsen i fråga här i stan står det med stora bokstäver "skåne stad". Jag skiter i om det ligger nån historia bakom det hela egentligen. I Örebro finns Svampen coh i Tel Aviv finns en exakt kopia. Whatever.



*I Närke där Hjälmaren sjönk, när de började dika ur och ha sig, så blev det åker av gammal sjöbotten och då kunde folk säga att "Han är ute på sjön och plöjer" eller" De har byggt hus där på sjön". Men där heter det inte "sjöbottnen" i alla fall, utan något i stil med Hjälmarsberg.

2 Comments:

Blogger slagthuset said...

Det beror ju helt på med vilken stad du jämför. Fallossymbolerna är många i många andra städer med.

Lite kul med potatisåkern. De dyraste hyreslägenheterna finns där. Så glamouröst!

13 december, 2006 22:29  
Blogger vandrarvild said...

Japps, jätteglammigt att säga att man betalar hutlösa priser för att bo i en fuktskadad lägenhet på en blåsig geggig åker.. hehehe. Närå, fina hus är det ju men jag, den eviga optimisten, tyckte det såg ut som sådana där hus som de bygger för täta så det blir fuktskador och dålig ventilation i dem. Men på sommaren är det säkert skönt att bo där, med utsikten.

14 december, 2006 12:28  

Skicka en kommentar

<< Home