måndag, december 11, 2006

Jag tänker inte jubla över att Pinochet är död, tänker inte dansa på hans grav eller säga 'Skönt att det är över, han fick inte på långa vägar vad han förtjänade' även om jag skulle kunna göra det. Jag tänker inte säga ' Det är bra att han är död' eller fira.

Men den dag då det inte längre släpps fram människor med liknande avsikter till makten, då det inte längre finns rum för ondska i människans hjärta och då politiker och ledare i olika länder inte håller varandra om ryggen för egen vinning och girighet framför sitt folks välfärd; Den dag då det inte längre tillåts finnas synliga och osynliga gränser mellan människor annat för att firas i all sin mångfald; Den dag då män med lusten att döda för att själva få mer, och män med lusten att visa sin makt genom att förtrycka och förbjuda; När den dagen kommer då sådana män inte längre kommer till makten eller sätts i positioner när de kan ens tänka tanken, den dagen så varje barn uppfostras med kärlek nog att aldrig vilja skada en annan människa: Den dagen ska jag fira, dansa i vattenpölarna om regnet faller, dansa över glöd om världen brinner, dansa barfota på is om stormen tjuter omkring mig

4 Comments:

Blogger Peter Madison said...

Fint skrivet Lena...absolut...en bättre vinkling faktiskt. Men kom ihåg att det finns maktkåta och fullkomligt schizade kvinnor också...Thatcher, Condoleeeeeeezzzza. Ni är få som är lika galna som vi män och det är väl enda gången som könskvotering kanske är bra att den inte genomförs...ehh...ja du fattar. Jag är så dum så jag tror att om världen styrdes av kvinnor och inte av män så hade det sett ungefär lika jävligt ut... Hoppas jag har fetfel...

11 december, 2006 22:41  
Anonymous Anonym said...

Jag tänker inte heller dansa. Jag tänker fortsätta vara ledsen över att vi människor är så dumma att vi låter samma saker hända gång på gång på gång. Vi måste lära oss. När kommer vi äntligen lära oss?

12 december, 2006 13:53  
Blogger vandrarvild said...

Madison: Jag tror inte det hade sett likadant ut om kvinnor sryrt istället för män. Och jag är helt seriös med det med.

Moisthlm: Jag vet inte. Jag hoppas det blir snart för vi måste ta tag i det här NU; hur vi behandlar varandra och hur vi behandlar jorden och inte tar itu mned miljöproblemen.

13 december, 2006 12:01  
Blogger Peter Madison said...

okej...hoppas att det skulle vara så som du säger...det skulle iaf bli tusen resor bättre...

13 december, 2006 23:01  

Skicka en kommentar

<< Home