fredag, november 24, 2006

film och blomma

Eftersom jag ungefär 40 minuter in i filmen började plantera om några blommor så förmodar jag att jag inte tycker "Superman returns" var vidare bra. Närmare bestämt inte alls bra. Det är förutsägbart som satan när man t o m vet vilken typ av klipp som kommer göras och hur allt kommer att bli. Supermannen själv är bland det plastigaste jag sett på länge och Kate Bosworth som spelar Lois Lane är en av de sämsta skådisarna jag vet; hon är en av de där i mängden som aldrig sticker ut. Det hjälper henne inte. (Föresten, jag tycker att Julia Ormond är den sämsta skådisen som finns. I jämförelse med henne är Bosworth ett fukkin miracle...)

18 liter blomjord senare är det jord i halva köket(vi har ett litet kök så det låter mer än vad det är) och D halvsover i soffan medan jag antagligen måste ta mig ner till Hemköp för mer jord; lika bra det. Jag upptäckte dessutom att min ikea-köpta garderobsblomma inte är en blomma utan tre rotknölar i en kruka så nu, ta daaa, har jag plötsligt många sådana. Jag gillar garderobsblommor. Fast inte lika mycket som jag gillar monstera eller fredskalla.

Well, det var inte meningen att det här skulle bli en blom-blogg. Jag ville bara varna för Superman returns. Plastigt skit, du kan vänta med att se den tills den kommer på teve, vilket borde ske nån gång nästa år.

You, Me and Dupree som vi såg igår var inte heller nån höjdarrulle. Okej att Matt Dillon är hyfsad kul ibland, och Owen Wilson brukar vara okej i filmerna han är med i. Kate Hudson var rätt platt i den där och filmen kom inte riktigt igång; det var bara händelser staplade på varandra, som med standardskämt och sentimental smörja blandat med aningens sexism. Det enda jag tyckte var kul var mot slutet när Owen Wilson (Dupree) blev jagad av en vakt inne i kontorslokaler. Och inte ens det var jätteroligt.
Så jag säger samma sak där: Ansträng dig inte för att se filmen, du missar ingenting. Kommer den på teve nån kväll när du inte har nått roligare för dig och/eller är sjuk så visst, den är okej att vila ögonen på någon timme men spring inte benen av dig för att se den.

Andra bloggar om: ,