onsdag, november 29, 2006

bokprat igen

Jag läste ut Vindens skugga* igår och började genast med Elisabeth Kostovas Historikern eftersom jag köpte den häromdagen och nu vill jag inte göra annat än läsa men om jag gör det tar ju boken slut snabbare.

Alla dessa dilemman.

Om några timmar ska jag och D gå och jobba, jag inringd i sista stund som så ofta innan. Har vi tur kan vi dessutom vara mer deltagare den här gången till skillnad mot hur vi jobbar annars.

Och på vägen hem ska jag köpa choklad som tröst för att jag missar Lost men tjänar lite pengar.



* Vindens skugga är aningens seg att komma in i men jag älskar den! Intrigerna är välskrivna och allt är så snyggt ihopsatt att jag är avundsjuk och vill skriva ungefär likadant(samma känsla infann sig när jag första gången läste Anne Rices Nattens furste a k a "boken med flytande poesi som gör mig tårögd av skönhetsupplevelser"). Karaktärerna är dynamiska och hela boken är bra som fan. Vad jag mer ska skriva om den vet jag dessvärre inte eftersom jag är kvar i boken långt efter att jag lagt den ifrån mig och hela boken vindlar runt i huvudet på mig med ekon av kärlek och förskräckelse. Läs den själva istället.