söndag, juni 11, 2006

avlopp

Lukten som slår emot mig när jag slutligen får bort badkarsfronten och börjar rycka i geggmonstret där i avloppet är märkligt välbekant. När jag börjar gräva i det med en pinne inser jag var det är: Här ligger månaders av hårfärgning lagrat i håret som samlats i avloppet. Varje månad är vi två långhåriga tjejer som sköljer av håret där efter vi har färgat det. Det är hårfärg som luktar. Jag gillar den lukten, men blandat med vanlig avloppslukt är det ingen höjdare.
Det är som Ringu2 när jag sliter tag i det och slänger det på toa. Sen städar jag under badkaret. Med tvål(ja, det låg redan en tvålbit där, halvt uppblött, det var bara att gegga tag i den med moppen och svepa runt) Jag är så jävla duktigt vuxen ibland.

Men när jag rensar i handfatet får jag inte tillbaka något ordentligt så det läcker. Jag blir förbannad och lägger en handduk runt, fixar med det där imorrn istället. Nån jävla måtta på geggigheter får det fan vara. Jag lade förmodligen tillbaka ett av packningarna på fel ställe, eller nått.
Ska säga till att nån jävel får rensa i köket med, för avloppet rapar surt långt nerifrån.

Nu ska jag kirurgskrubba händerna och baka bröd. Det finns visst ingen jävla måtta på hur aktiv man kan bli när man borde börja tänka på att lägga sig. Jag kommer vara skittrött imorrn. Som om det vore något ovanligt.
Jag är ju ett nattbarn, klart som fan jag vaknar till framåt sjutiden på kvällarna.

auf wiederskrivande

PS The Strokes nya skiva är inte så bra vid första genomlyssningen. O-originellt och lite platt wannabeaktigt sådär. Nä, jag ger den tre lyssningar, sen slänger jag den.

2 Comments:

Blogger Peter Madison said...

Läste i tidningen att en vanlig simbassäng på ett badhus lämnar efter sig 750kg hud, hår och urin på ett år.....yammi!! Vi människor är ju lite småäckliga sådär.....ibland. När vi ska ta reda på resterna.....liksom!

11 juni, 2006 22:57  
Blogger vandrarvild said...

Ja, jag såg just det i aftonbladet. Inte för att jag badar längre men nu har man ju ännu mindre lust till det... Men det visste man ju. När man var liten kände man ju en massa äckligt på kroppen(jag minns speciellt en gång när jag var åtta och kände en slemklump mot halsen som jag föste bort med handen, och det var väl nån som harklat upp lite) när man badade och förstod ganska snabbt varför mamma tyckte man skulle akta sig för kallsupar¨...

12 juni, 2006 07:30  

Skicka en kommentar

<< Home