fredag, januari 20, 2006

nörd

Någon gång skulle jag vilja se en film där en ful liten nördig polack räddar världen tillsammans med sin tyska helt normala brevvän.
Bara för att slippa "usa räddar världen. Igen. Och igen. och igen"

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

På temat rädda världen kanske kan Wargames (1983) vara något. Nördar i alla fall.

Sen tror jag inte riktigt på rädda-världen filmer. Sällan som hela planeten verkligen utsätts för ett hot på en och samma gång.

Så, tre rullar ur högen av européer som räddar sin tillvaro, eller sina närmastes..

Den vita filmen (1994). Polacken Karol Karol med impotensbesvär lever ett struligt liv i Europa. Höjdpunkten i misären är nog när han smugglat sig själv i en resväska för att åka gratis på flyget, väskan blir stulen i hanteringen och stackars Karol blir utsatt för tjuvarnas vrede eftersom han inte var något värdefullt..

Train de Vie (1998). Nazisterna är på andra sidan berget ryktas det i den lilla judebyn.. någon snilleblixt kläcker idéen, "Vi bygger ett eget deportationståg och drar till Palestina". Fantastiskt festlig rulle.

Mannen utan minne (2002). Stilla berättelse om hur man överlever när man har förlorat allt, inklusive sig själv. Ytterst svart humor och inga onödiga ord (finsk film).

.. eller så kanske du bara ska se USA räddar världen-parodin "Team America - World police" (2004). Skön dockteater utformat som en känga rakt i Bruckheimers dumpatriotiska ansikte.

T

22 januari, 2006 13:28  
Blogger vandrarvild said...

Ah, tack T, skriver ner namnen på en lapp här vid sidan om och håller utkik efter dem (eller nån med dc++ åtminstone). Har sett 'Den vita filmen' för säkert tio år sen men minns inget av den, tror jag skulle uppskatta den mer nu.
Föresten sa du aldrig ngt om du själv var med på nyårskorten...

Wargames föresten, är det den där spelkonsolen som killen spelar på så att utomjordingarna hämtar honom eftersom de behöver en stjärnpilot som han när de ska slåss mot nån evil alien? Den vill jag i så fall se igen.
Eller är det den där tick tack toe- Han spelar mot datorn som inte fattar att det är ett spel utan vill anfalla jorden med kärnvapenmissiler? Den är sämre. Kul dock att Matthew Broderick är ung som fan där.

23 januari, 2006 10:25  

Skicka en kommentar

<< Home