onsdag, juni 06, 2007

3 av 12 kandidater till republikanerna i det stora landet i väst tror inte på darwins lära om arternas ursprung*.

Istället tror de på kreativismen, det vill säga att jordens skapades för ungefär 2007 år sedan - och därmed förkastas hela skapelseläran.
"Upplyst"och inte så lite sjukligt vridet. Är de hemskolade allihopa?
"Nej, flicka lilla, det är inte mens du fått, du ska inte läsa så mycket i böcker. Du är syndig, därför blöder du"?
Eller "Jag spänner fast dina händer på täcket för att du inte ska få håriga handflator"(och jag vet att hemskolade människor inte alla uppfostras till religösa fanatiker men måste jag verkligen påpeka det).

Mest får jag (google-)träffar på kreativismen som det rasistiska; den vita rasens förträfflighet, raskrig och så vidare och ramlar på en rätt skrämmande och inte så lite sjuk grej här.
Det finns överallt. Jag funderar på om jag hellre hade velat fortsätta vara naivt omedveten om all denna oupplysthet och dårskap.

Men 3 av 12. Jag blir seriöst lite oroad, även om jag sällan annars tror på allvar att jorden kommer gå under. Idioterna kommer förgöra varandra först och kvar blir de där kloka tveksamma med all sin kunskap och kärlek till alltinget amen



* Lena mässar med lätt panik i rösten att Alla stormakter faller förr eller senare, alla stormakter faller förr eller senare, alla stormakter faller förr eller senare

Etiketter: , ,