onsdag, maj 30, 2007

Prins Caaarl-Philip*ska sägas med nasal överklassröst i stil med caaaarl-jaaaan* har alltså fotograferat i hela aaaaderton år och har nu en utställning i Uppsala. Naturbilder. Temat är 'underifrån med himmel synlig'.

Det låter ju alldeles underbart. Och fruktansvärt trist, och tråkigt och förutsägbart. Men säg den adliga brat som förvånar. Allt tjohej runt utställningen handlar om att han är Prinsen. Inte att han tar intressanta fotografier.

Av någon anledning så växer min aversion mot monarkin.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Med risk för att låta bitter. CaaarlPhiiliip har inte fotograferat i aderton år, han har fotograferat i några månader.
Men det är Prinsen som har fotograferat de mediokra naturbilderna på utställningen. Det är inte viktigt VAD som görs, utan VEM som gör. Det sammanfattar klassystemet och samhället ganska väl.
Carl-Deus den tredje.

30 maj, 2007 11:07  
Anonymous Anonym said...

Men öh, är det inte det minsta roligt då att grabben skaffat sig ett intresse? Ni borde välkomna honom till fotokonstens fina värld och lära honom allt ni kan. Nej, jag är inte ironisk. Om han hade börjat med modelltåg eller dieselbilar hade jag välkomnat honom in på diverse forum och gett nybörjaren goda råd.
Varför denna bitterhet och avundsjuka? Ska man inte vara glad för att folk delar ens intresse och hjälpa varandra med det?

T

30 maj, 2007 11:28  
Blogger vandrarvild said...

anonym: nä, okej, inte i arton år, för då kanske han hade skaffat sig en aning talang, men jo, det handlar ju om att det är han som gör det, inte om det är bra eller inte.

Och T: visst, klart grabben ska ha en hobby, det är ju bra. trevligt för honom. jag känner mig varken bitter eller avundsjuk, hade det varit Lotta från Svennevad som hqade tagit samma foton och velat ha en utställning på samma plats hade hon blivit utskrattad. Det är skillnad på folk och folk...

Eller "Sveriges osynliga 'kastsystem' visar sitt fula ansikte ibland" kanske man kan kalla det?

(Svennevad ligger förövrigt några mil från Hallsberg)

30 maj, 2007 11:43  
Anonymous Anonym said...

Om inte publiken skrattar ut en usel utställning så har det väl mer med publikens anständighet och självrespekt att göra än utställaren och de eventuella kvalitéer på utställningen?

T

30 maj, 2007 13:52  

Skicka en kommentar

<< Home