lördag, maj 26, 2007

och angående harry potternörderierna satt jag igår pch läste på en sajt om teorierna om att Dumbledore INTE är död, trots allt. Att det är en konspiration mellan Dumbledore och Snape- och att Snape inte alls dödar honom.
Och de hade ju några poänger men ändå satt jag där med känslan av att teorins författare bara vägrar acceptera en boks skeende och ägnar väldigt mycket tid åt att hitta väldigt många ledtrådar i saker som kanske bara är text och inget mer....

Men ändå: Rowling är väldigt mkt sådan att hon väver in saker som man måste vara uppmärksam på, för allt kommer tillbaka senare. Någon som säger något om en person i förbifarten i bok tre och det återkommer sen i bok sex. Hon är inte dum hon.

Så sajten kan ha en poäng. Men det kan lika gärna vara en hönsgård av en snutt fjäder. För att alla vill att Dumbledore ska vara vid liv. Vi får se. I alla fall läste jag igenom allt det där och finner även att det finns släktträd för alla i böckerna. Oh my god. Fast det var ju samma sak när Sagan om ringen-böckerna kom, samma fascination. jag vet inte. Jag förstår ju uppenbarligen varför man blir fast i böcker, men släktträd och en fetsajt om teorier? Så långt skulle jag inte kunna gå. Men jag är skapligt sugen på att själv skapa något liknande, tanken har ju alltid funnits där och


äh fan, jag måste göra frukost.

2 Comments:

Blogger Rim said...

Jag är en av konspirationsteoretikerna. Jag tror inte att Dumbledore är död heller utan att Snape och Dumbledore var i maskopi.

Eller så har Dumbledore möjligtvis dött i den här dimensionen men han kommer definitivt återkomma i sista boken och på något sätt hjälpa Harry precis när han behöver det som bäst.

28 maj, 2007 09:35  
Blogger vandrarvild said...

Ja, för han säger ju int bara en gång att "så länge han/jag har någon som är mig trogen på den här skolan så kommer jag inte försvinna". Och det ligger ju en viss poäng i hur han faller och tavlan i rektorsrummet kan han ju fixa på samma sätt som han vandrar in och ur chokladgrodekorten. O s v.
så visst, man hoppas ju och är dumbledore trogen.... *haha*
Vem tror du R.A.B är då?

28 maj, 2007 18:07  

Skicka en kommentar

<< Home