lördag, maj 19, 2007

högjackad

När jag skrev in adressen till min blogg alldeles nyss kom jag bara in på en bibelsajt.
Jag trodde jag blivit highjackad av gud. Schysst av henne liksom.

Jag är hos mina föräldrar. Farligare än så är det inte. Det är skitkallt i hela huset fast mina föräldrar fryser inte alls och kallar mig klen. Klena Lena. Jag pimplar te för att hålla värmen. Det fungerar sådär. Jag är inte sugen på te längre, och får väl börja koka vatten bara för att kunna hälla det i en mugg och värma mig på muggen.

De har en kyl som ger ifrån sig underliga ljud ibland; ljud som låter som en blandning mellan mobilvibrationer och pruttar. och jag har ingen dörr in dit där jag sover så varje morgon, extremt tidigt för mig, kommer det en hund in och buffar på mig för att jag ska vakna, och varje morgon försöker jag skicka ut henne ur rummet.

Jag träffade vännen Anna en kort stund idag. Hon är gravid i åttonde månaden. Vi lallade runt bland babysaker och babykläder på affärerna. Jag ojade mig över hur litet allt är och hur fan ska man hålla reda på allt man ska ha till ett barn, var börjar man egentligen? Och varför ska flickor ha kläder som får dem att efterlikna kvinnor?
Fast det kanske är en PK-diskussion, när pojkar har små manskläder är det lite coolt, när flickor har små kvinnokläder är det sjukt? Madonnan/horankomplex för barn? Jag ska ta den där diskussionen med nån mamma snart tror jag. Inte min egen, hon kommer inte fatta vad jag menar.


Nu ska jag gå ut med vovven, hon är rastlös, jag likaså.

4 Comments:

Blogger KuriÅsa said...

Vad är det med föräldrar och kalla hus? Min kära mor höjer innetemperaturen med ett par grader varje gång jag kommer hem. Ändå sitter jag där med filt och fryser.

20 maj, 2007 00:28  
Blogger crrly said...

Det har du faktiskt rätt i... Det är ju urgulligt med minigubbkepsar och pytteslipovrar! Hm.

20 maj, 2007 06:28  
Blogger smultronpaj said...

Jag föredrar faktiskt barnkläder. Men det är ont om dem. Oömma, praktiska, bekväma barnkläder. Det behövs mer sånt. En blöjförsedd liten rumpa har svårt att röra sig ordentligt i väldigt lågt skurna jeans

20 maj, 2007 21:38  
Blogger vandrarvild said...

Ozzy: mina föräldrar har inte råd med elräkningen det ger, så jag ges raggsockor och varma tofflor och filtar som jag går omkring i, som en indian ser jag ut. Jag vill hem nu.

Crrly: jaa, du ser! jag tänkte på det jag med, att det är lite coolt med pojkar i kostym och så, men att sätta en tajt urringad klänning på en flicka blir sjukt...

smultronpaj: ja, jag förstår ine riktigt det här med barnmode när de behöver kläder som tål lite stryk...kläderna asså, inte barnen.

21 maj, 2007 09:39  

Skicka en kommentar

<< Home