lördag, augusti 26, 2006

tungmetall

Lördag, och vi ska låna Ps bil för att D ska guida mig i södra Sverige - ja, den lilla bit som faktiskt finns lite nedanför Malmö. Igår satt de i Ps familj, plus D, och namedroppade ställen och jag känner ju inte till speciellt mycket av dem, men det är med någon slags spänd förväntan jag vill åka nu ändå: Lite som den där känslan man hade i början när man gick i lågstadiet och skulle på skolutflykt över dagen. jag har lärt mig att älska de där dammiga platserna och ruinerna; allt det där som man tyckte var urtrist när man var yngre.


Festivalen är över, men vi avslutade den i alla fall med Emil Jensen och lite The sounds. Det var ju inte helt lätt att hitta Samira där. Så nej, vi hittade henne inte utan gick efter en stund till Mölleplatsen och kollade på något roande heavy metalband* som jag härmade på vägen tillbaka: Något som fick D att skratta så att han hostade. Well, vad ska jag säga; Jag är skitbra på att bröla med avgrundsröst och visa djävulstecken med fingrarna. Vi kanske borde göra en platta, D och jag. Helt ironiskt givetvis, eftersom jag tycker alla låtar låter precis likadana men vi kan bröla och säga något med nån sprucken röst och sen headbanga som fan medan vi gör djävulstecknet med båda händerna(I videon då, såklart. Som kommer spelas över hela världen).
Det enda som egentligen behöver höras i de s k texterna är väl typ SATAN och DEATH samt kanske ett och annat HELL.

D sa i alla fall att synthbanden som spelat nån av festivaldagarna hade dragit tre gånger så mycket folk som metalbanden hade gjort. Jag är inte förvånad alls.


*Tokyo dragons, nått brittiskt band som D tyckte mer såg ut som rednecks än hårdrockare. Sant. Men de röjde ju lite på scenen, det ska de i alla fall ha cred för.

8 Comments:

Blogger Grus said...

Du får inte glömma KILL KILL KILL också för att göra låten komplett ;)

27 augusti, 2006 17:41  
Blogger vandrarvild said...

AAAH, just! Det får man inte glömma. KILL KILL KILL!!!!

27 augusti, 2006 22:41  
Blogger K said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

30 augusti, 2006 09:06  
Blogger K said...

att syntbanden skulle dra mer folk till mölleplatsen är inte så konstigt (även om jag har svårt att tro att så mycket som tre gånger är lite väl att ta i). eftersom FLA spelade lördagen den 19 och faktiskt är ett av syntgenrens största band är det klart som fan att det var mycket folk. jag var själv där. men i lördags var det tokmycket folk på både paradise lost (som för övrigt är goth) och lika så på cryptopsy.

och egentligen, är det inte dags att låta hårdrockarna vara musiker och inte göra narr av dem(/oss)?

30 augusti, 2006 09:07  
Blogger deusexmach said...

Hårdrocken gör narr av sig själv. ;-)
Men det finns mycket mycket bra musik i den ovanbenämda genren som jag själv älskar. Men jag känner inte att jag måste vara lojal och försvara dess löjligaste uttryck.
Det var för övrigt inget försök att blåsa liv i den gamla fejden mellan syntare och hårdrockare(läs 80-tal). Men det intressanta var att se hur mycket syntgenren vuxit i popularitet sista åren. Det var i början på 90-talet bara en liten obskyr kvasigenre. FLA drog typ 75 pers på Stadt när jag var där då.
Att det var mycket folk på Paradise Lost har sin förklaring...de är ju bra. Om man skulle tillämpa genrenörderier inte renodlad "goth" dock. Goth är ett löjligt begrepp som används i nutiden till precis vad som helst.
Om jag älskar Bauhaus behöver jag nödvändigtvis inte gilla Evanescense.

30 augusti, 2006 10:43  
Blogger K said...

det var lika mycket folk på cryptopsy (om inte mer) och hade aborted lirat istället för att ställa in hade de säkert dragit lika mycket folk.
nej du har helt rätt. paradise lost började som något helt annat men med tiden har det blivit mer och mer goth. å andra sidan har de inte gjort något bra på typ 13 år och jag var inte det minsta imponerad. tråkigare spelning får man nog leta efter..
och nej, bara för att jag gillar FLA behöver jag inte tycka om spock. tack.

04 september, 2006 12:45  
Blogger deusexmach said...

Jo Paradise Lost lever på gammla meriter och, ingen ska behöva tycka om Spock

05 september, 2006 00:04  
Anonymous Anonym said...

That is really attention-grabbing, You're an overly skilled blogger. I've
joined your rss feed and look forward to in the hunt for extra of your magnificent post.
Also, I've shared your website in my social networks

my weblog; http://shangrilawiki.u21global.com/

28 maj, 2013 05:43  

Skicka en kommentar

<< Home