tisdag, juli 11, 2006

Sick!

Eftersom jag själv inte ser min blogg så gör ni förmodligen inte det heller. Men jag har skrivit inlägg i mina andra bloggar idag, den på blogsome och den på wordpress.
Inget speciellt, vad jag minns. Jag har redan glömt vad jag skrivit där.

Jag ringde läkaren förrut och ska dit på torsdag.
När jag sa att jag har haft ont i hjärtat och inte blir av med min magkatarr lyssnade hon. Jag, som brukar alltid uppleva det som att jag blir avfärdad av läkare varje gång, tycker den här nya uppmärksamheten var lite märklig. De ska göra EKG på mig. Som om jag är en gamling. Jag nämnde att jag haft blåsljud i hjärtat när jag var sjuk och att jag är trött hela tiden.
Nu får vi se vad de säger om det här. Blir jag avfärdad med"Du är för glad för att vara sjuk/ledsen/trött" igen kommer jag göra seriösa försök att bli förbannad...

Hon frågade vad jag har för sysselsättning... Jag sa att jag sommarjobbar nu men är arbetslös annars, och när hon kommenterade att jag verkligen samlat på mig krämporna till sista stund sa jag att det är ju okej att vara trött som arbetslös: då sover man bara.
Samma sak med att ha magkatarr: Jag har tid att kurera mig på då, till skillnad mot nu.
Jag tror många med mig blir stressade som fan av att inte ha arbete. Man har gjort det så länge att man inte tror sig kunna komma ifrån det: Det finns inte ett annat liv än det här lilla instängda där man hamnar bakom, utanför, vid sidan om. För det är som arbetsgivarna säger; Har man inget jobb får man inget jobb.
Jag har länge försökt se någon slags logik bortom det där.