lördag, juli 15, 2006

blick

Jag kunde plocka fram mitt id-kort på fester för att få folk roade. Jag var 18 när kortet togs och jag ser ut som en tant. Om det förekom någon slags tävlan om värsta kortet på id- eller körkort så vann jag överlägset varje gång.

Häromdagen tog jag nya kort som jag ska ha på nya id-kortet. Jag ser inte ut som en tant, men är märkligt grisskär i ansiktet och jag har den där snett roade minen som jag tydligen har ofta, den där "well, shit happens men det löser sig nog" blandat med "Det här är pinsamt, kan vi inte sluta nu och göra något annat för jag är lite generad"-minen.
Darlingen ville att jag skulle visa honom det(att hålla det mot skärmen funkade konstigt nog inte) men jag är tveksam till att ta med mig ett av fotona ner nästa gång. Luggen ligger i o-ordning och tröjan lite snett. Jag är inte nöjd.

...men sen ser jag, i ögonen, att där finns en blick av något mer. Något större, någonting som har med visdom och erfarenhet att göra. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det.

3 Comments:

Blogger Akut Insikt said...

Eller så kan man göra som mitt ex´s morsa och skicka in samma bild man skickat in sedan man var 18 när det är dags att förnya körkortet. Hon är 50 nu och har fortfarande en bild från när hon är 18... och vägverket verkar inte bry sig. Eller om det är polisen eller vem det nu är som förväntas utöva tillsynen.

17 juli, 2006 14:52  
Blogger vandrarvild said...

Hahaha! Det kan ju inte vara nån som kollar tidigare kort och födelsedatum, så hur viktigt är det då egentligen med att man verkligen är den man är; skulle man kunna skicka in ett fejk-id och få igenom det? Eller har man farbror blå utanför dörren efter några dagar som vill bura in en för förfalskning? Hmm... inte för att jag skulle testa, men i teorin är det ju tänkvärt.

18 juli, 2006 07:45  
Blogger Akut Insikt said...

Det finns nog viss risk med att skicka in en bild på någon annan. Jag tror att de kanske kollar mot tidigare bild, och man kan ju faktiskt vara väldigt välbevarad även vid 50... tror jag.

18 juli, 2006 14:33  

Skicka en kommentar

<< Home