onsdag, juli 19, 2006

blå dröm

Jag drömde så underligt i natt. Det var något jag hade hållt i, en blå mugg jag har,och jag hade druckit ur den och ställt den ifrån mig när jag märkte att den glödde, och medan jag såg på den brann den upp, märken efter min hand blev tydliga, fyra fingrar på ena sidan i djupa skåror, och den glödde och smälte tills bara handtaget och lite av botten var kvar.

Jag brukar inte ha några större problem att tyda mina egna drömmar men den här drömmen lämnar mig helt aningslös. Någonting som inte skulle kunna brinna utan en ofantlig hetta brann. Betyder det att jag har mer kraft än jag anar, att den brann efter min beröring och brann långt efter det? Jag lämnade märken efter min hand i den. Blå står för intuition, en mugg är en behållare av något slag. Jag betraktade den medan den brann, med intresse, men tyckte samtidigt att det var så underligt att den kunde brinna/glöda så. Intuitionen glöder. Behållaren för intuitionen glöder. ..

Aha. Nu förstår jag. Jag har rätt i någon av mina aningar.

Dagens mantra är "Två mornar kvar. Jag behöver vara kliva upp två mornar till!".
Samma slags mantra har jag varje kväll när jag ska sova och vill vara vaken llite längre, min dag är inte färdig ännu. "snart, snart kan jag vända tillbaka dygnet till min egen tid, snart..."

4 Comments:

Blogger Akut Insikt said...

Tyd detta är du snäll:

http://akutinsikt.blogspot.com/2006/03/drmmarnas-land.html

19 juli, 2006 08:30  
Blogger vandrarvild said...

haha, vilken jävla dröm! Halsen står för val/vilja, självförverkligande, beroende, förmågan att fatta beslut. Polisskolan betyder det som du tycker att poliser står för(ordning eller tycker du att de är "korrumperade"?), en slags bas/start för det.Duschen står för rening, en slags klarhet i polisskolefrågan. mamman som du påstods ha snackat skit om handlar om ngt du känner dig aningens orättvist behandlat av, även det ngt basalt(maman är ju den som födde honom) och de sköt dig och du var död och hittades/föddes igen efter ett tag och där ska din sambo/kärlek på maskerad - hon visste att du blivit felbehandlad men brydde sig inte utan fortsatte iväg till sin markerad. Maskeraden är ju så symbolisk att den borde ju du kunna tyda själv. Tyckte du att hon låtsades vara ngn annan där, under tiden för drömmen?

och jo, man kan dö i drömmen, jag har dött flera gånger i mina drömmar. det handlar bara om en mental nystart :)

19 juli, 2006 09:09  
Blogger Akut Insikt said...

Alltså... hon dök bara upp i drömmen alldeles på slutet och jag blev ganska besviken över att hon inte var intresserad över att jag blivit skjuten eller varit borta.

Poliser = ordning. Så klart.

Självförverkligande, förmåga att fatta beslut. Thats me.

Jeez, vad du skriver. Och tack för en väldigt fin tolkning av min dröm. Återkommer när jag får nästa psykodröm.

19 juli, 2006 13:28  
Blogger vandrarvild said...

Anytime, du är välkommen! Jag plockar fram kristallkulan tills nästa gång med... :)

19 juli, 2006 14:12  

Skicka en kommentar

<< Home