fredag, juni 09, 2006

smärtfritt

Jag kan inte säga att jag har tråkigt. Jag har internet på datorn, det ringer lite ibland, jag har P3 spelades här bakom mig och emellanåt kommer det förbi människor som säger"Jaha, sitter du ensam här idag" och jag ler och säger "Ja, ordinaries son tar studenten idag!" och någon sa "Oj, har hon en så gammal son" och "Jamen, det där klarar du fint ska du se" och jag ler lite till och säger att "Jaaaa, jag kan ju bara ta ett samtal i taget så..."

Jag sa precis samma sak till massören igår när vi pratade efter att han knådat mina axlar helt ömma. Han hittade ett nytt lager knutor under det som han just pressat bort och påpekar att han måste vara mer hårdhänt nästa gång; Något som jag flinandes tackar ja till och när jag ska förklara för syrran hur många olika typer av smärta det finns och hur många av dem som inte bekommer mig så låter jag som en sadist.
När det gäller massage-smärta är det mest en molande varm stickande smärta, inte alls lik vanlig smärta som den man får när man skär sig i fingret eller har mensvärk som känns som om man kommer att gå i bitar. Jag tyckte ju inte det var så farligt att bli tauterad, t ex, utan att det var lite... skönt. Har jag träningsvärk kan jag suckade sträcka mig och ojja lite och skrattades säga "AJ faaaaan!"

En del typer av smärta är förlamande, bedrövande. Det är den typ av smärta som kräver mörker, tystnad och svalka. Ibland när det blir för mycket runtomkring kan jag ändå frivilligt söka det mörkret, lägga mig innan jag är trött för att tankarna ska samlas runtomkring den ljusa eld som är mitt medvetande, innan jag kan kasta dem att brinna och jag sjunker djupare och djupare in i sömn.