tisdag, maj 23, 2006

harmynt

Jag är sjukt trött och dessutom underligt varm. Fick äntligen tummen ur och ringde läkaren om nya recept idag så nu ska jag hämta allergimedicin och astmaspray på bappoteket imorrn. Eftersom det var en man som var distriktssköterska ställde jag även frågor av underlivskaraktär. För att se om han skulle bli ställd.
Det blev han. Jag fick telefonnummer till BVC och två barnmorskor. Han stammade när han sa det.
Jag är mkt nöjd.

Har fikat med Stina idag med, och på vägen hem handlade jag. Paraplyet som jag så klokt hade tagit med mig var överflödigt; Med en full matkasse i varje hand går det inte att hålla ett paraply. Det spelar ingen roll att regnet öser ner och man har vatten upp till fotknölarna, man har ändå en kasse i varje hand. Jag gick snabbt hem, tittade ner i marken och kände hur det rann innanför kragen. Håret är fortfarande fuktigt där snodden satt och jeansen hänger på tork över en stol.

Helenas röst i mitt öra låter sorgsen. Jag säger Kom till Örebro då! men hon kan inte just nu men vi pratar om hennes minst sagt veliga och aningens omogna ex och om en bok vi båda läst. Vi kommer med förslag på vad vi ska göra med våra liv. Vi kommer inte på några bra saker men jag lovar att jag ska försöka rekommendera henne på ett växeljobb snart även om hon inte har jobbat med det förrut, bara för att hon ska komma ifrån att alltid jobba i kök trots att hon sitter med en fetexamen i beteendevetenskap(och ngt mer jag glömt). Jag säger att hon kan komma och bo här med mig ett tag, komma ifrån sina föräldrar nu när hon bor hemma igen men jag förstår varför saker känns tröstlösa. Jag berättar för henne att mitt avlopp rapar surt och att det snart blir stopp i hela huset och att om jag inte säger till den här veckan kommer allt gegg hamna hos mig här längst ner. 'Bättre vara ute på hal is och ha det glatt, än att gå i lera och sörja' nynnar jag på finlandssvenska när vi lagt på.