söndag, maj 21, 2006

barn

Även om jag hela tiden klagar på barnvagnsmaffian så är jag faktiskt rätt förtjust i ungar. En del av dem är rätt charmiga och saker de säger är bara så jäkla roliga. Igår på vägen hem från Oset stirrade en flicka på kanske två tre år på min väska. Det är runda småspeglar på locket av väskan, och när jag frågade om hon tyckte de var fina sa hon ett 'Mmmm' och kom på att hon borde vara blyg istället för fascinerad av speglarna så hon sprang iväg igen. Mer än så var det inte, men sådana korta möten med barn är ändå roliga.

Idag när jag gick förbi lekparken i statsparken så kom jag på ännu en skam som folk dras med numera:
Att det inte är okej att titta på lekande barn för att man tycker de är härliga att titta på med sina skratt och lekar utan att man märker hur vaksamma föräldrar är;
Varje okänd kan vara en pedofil, alla blickar på barn betyder bara det.

Jag gick med blicken i marken när jag gick förbi, men inte förrän jag var en bit ifrån kom jag på vad jag hade gjort, och varför. Det är inte okej att tycka barn är roliga för att de är barn. Tittar du på barn kan någon tro att du är pedofil. Så fortsätt gå, bara gå.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du har så rätt. De få gånger jag är ute utan min dotter och väljer att le och kolla mot familjer/barn så tänker jag direkt att de tror att jag är nån galning.
Men som förälder är man samtidigt alltid lite rädd för just pedofiler, i alla fall jag är. Fastän jag i sådana stunder som du säger inte brukar tänka på det, den tanken kommer oftast efteråt.. och aldrig när personen i fråga som varit trevlig är kvinna.

Sen som svar på din fråga på min blogg:
Jag vill kunna ändra utseendet och designa som jag vill. Lägga till annonser som jag kan tjäna pengar på och tillägga roliga finesser... T ex som du har på din.. med en "counter", husdjur och diverse olika saker jag upptäckt på andras bloggar. Men jag klarar mig utan också. Det är bara ideer jag får när jag inte har bättre saker att göra. Får se hur långt de går.

22 maj, 2006 00:37  
Blogger anna said...

fick du mitt mail?

22 maj, 2006 00:46  
Blogger vandrarvild said...

Anna: Jag kollar nu!

22 maj, 2006 00:56  
Blogger Peter Madison said...

Är nog inte med i ditt tänk där. Jag gillar ungar, min brorsas ungar och min flickväns dotter. Har ALDRIG fått för mig att någon ANNAN skulle få för sig att JAG är en peddo. Varför skulle jag känna så?????? Om vi inte kan bry oss om och gilla andra människor, stora som små utan att vi måste känna oss som förbrytare, då är vi jävligt illa ute..... Likaså det där med att man inte kan tycka om Sverige utan att känna sig som rasist.... Vadå, älska ditt land och din omgivning utan att känna vad andra EVENTUELLT tror vad du är..... Man måste väl kunna stå för vad man känner. Eller?

22 maj, 2006 02:00  
Anonymous Anonym said...

Jag hoppas du skamtar, inte fan kanner jag mig som en pedofil, om jag tittar pa en sot\rolig unge.
Har aldrig tankt tanken...skumt vad olika referensramar folk har

23 maj, 2006 09:57  
Blogger deusexmach said...

Jo men det är sant. Samhället har blivit kyligare och befolkningen misstänksammare.
Tack tabloidnyheterna för folkhemsparanoian.

23 maj, 2006 17:29  

Skicka en kommentar

<< Home