onsdag, maj 03, 2006

de tysta betraktarna

...och en tanke kommer över mig. Det kan se ut som om 'alla' bloggar men även nu finns där utanförskap, kanske märkbart på andra sätt än tidigare? Där finns de som skriver mer eller mindre bra, och de dyker upp hela tiden, och sen finns de där som bara betraktar, som klickar mellan sidorna på jakt efter det redan sagda som kan ge dem en känsla av trygghet; tryggheten att någon tänker som en själv och har förmågan att säga det som man själv inte kan få fram. Kanske är det därför kommentarerna uteblir: Ibland vet man helt enkelt inte vad det är man vill ha sagt, det är en känsla mer än ord, och har man inte orden som drivkraft förblir man tyst, och läser vidare, passerar tyst förbi och sätter inte ett spår innan de går men hoppas att de en dag ska hitta samma längtan, eller är det tystnaden efteråt man väntar på

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Där fick du till det bra. Jättebra sagt =)

03 maj, 2006 19:29  
Blogger vandrarvild said...

Tack tack :)

03 maj, 2006 21:12  
Blogger anna said...

Ja där sa du det.

Det är nästan svårare att kommentera när man tycker någon har skrivit riktigt riktigt bra, för det känns som man klampar in och förstör. Och ibland så är man mest lat.

03 maj, 2006 21:49  
Blogger Mie said...

Og i blandt er det hele allerede sagt i indlægget :-)

Jeg forsøger at kommentere, når jeg er godt underholdt (det være sig tænksomt, politisk, roligt etc.), for jeg ved, at kommentarer skærper lysten til at skrive mere.

Og mere af det gode er jo det, vi vil ha, va?!

(Hoppas ni forstår mig även om jag skrivar danska - om det inte är så, då är det bara säga det... kanske jag tvingas att använda mitt svenska lite också, då...!)

03 maj, 2006 22:04  
Blogger vandrarvild said...

men jag ser hellre en kommentar i stil med " fint" än ingen alls. Fast inga kommentarer gör det enklare att låtsas att ingen läser bloggen och då kan man skriva lite friare.
men jo, man får ju ändå lite feedback av kommentarerna :)

04 maj, 2006 00:41  

Skicka en kommentar

<< Home