söndag, januari 29, 2006

Vana/ovana

Erasure-nostalgi på hög volym och jag har återigen blivit utmanad att skriva " fem ovanor och egenheter" av Jeppe (alltså inte min bästis Jesper, kanske måste påpekas) men eftersom jag, liksom Jeppe, märker ord lite så vinklar jag det hela och undrar lite om vanor och ovanor.
Egenhet är ju en grej, ett karaktärsdrag; jag har en egenhet att alltid lätt irriterat fösa bort hår ur ansiktet och sätta upp det i nån slarvig knut som hålls på plats i fem minuter, men är det så även en vana eller en ovana?

Så jag bestämmer, för det här är min blogg * moa ha hahahahaaa!*:
Vanor är saker som underlättar för en.
Ovanor är sånt som man gör för att man inte ids göra saker på annat sätt som kan tyckas bättre även för en själv. Man kanske har en ovana att dricka kaffe i gigantiska mängder, men om man nu verkligen gillar kaffe är det ju en vana?!

Vanor:

1. Jag har en vana att använda vattenglas i några dagar och fylla på dem med litermått. Jag dricker ganska mycket vatten varje dag, säkert tre liter vatten förutom allt varmt te jag hinkar i mig.

2. Jag har en vana att sitta och ligga på golvet, vilket gör att jag emellanåt har rumsmattan full med böcker och pennor och papper för det är just då min arbetsplats. Jag sitter f ö ganska mkt på golvet även om min nya stol från gatan (grovsopefyndet) är min nuvarande favoritplats. Emellanåt sover jag hellre på golvet, för tupplurar, än i sängen, för att poängtera för mig själv att det är tillfällig sömn. Plus att jag är uppvuxen med hundar som alltid uppskattar när man lägger sig hos dem( de är varma och gosar in sig nära nära, hur mysigt som helst)

3, Jag har en vana att vika in hörn på mina böcker för att snabbare hitta tillbaka trill favoritstycken, och jag kan bli uppriktigt störd när någon lånat en bok av mig och snällt vikt ut hörnen åt mig igen. I vissa fall sätter jag gem. Det ska synas att en bok är älskad. I vissa fall köper jag dubbla ex av dem för att man ska ha ett låneex och slippa förklara sina djupa funderingar och kommentarer i marginalerna för boklånaren.

4. Jag har en vana att när jag glömmer vart jag lagt saker gå tillbaka till platsen jag var på precis innan för att på det sättet gå tillbaka i tanken och då komma ihåg vart jag la ifrån mig saken.

5. Jag har en vana att sova med en tröja/linne över huvudet på natten för att stänga ute allt ljus. Från början var det för att jag ville slippa se saker som rörde sig i rummet runtomkring mig när jag sov på ett spökigt ställe men det blev snabbt en vana för ljusets skull och det är väl den enda som jag tog efter av ett av mina mindre begåvade ex (även han med intítialen D f ö).


Ovanor:

1. Jag lägger ifrån mig använda tepåsar lite vart som helst, och samma sak är det med mack-kanterna som jag inte äter upp. Allt för att jag helt enkelt inte ids gå de få metrarna ut i köket.

2. Jag har en ovana att inte städa förräns jag tycker att det börjar bli rikitigt äckligt, vilket i sig är en paradoxliknanade grej eftersom det ju inte skulle bli äckligt om jag städade oftare och då skulle jag ju känna mig lite.. klokare med. För det mesta beror det nog på att jag avskyr att dammsuga för dammsugare är korkade maskiner och sladden och slangen är alltid för kort. Men om någon ska komma på besök kan jag fixa saker på under en timme för jag vill ju inte verka helt äcklig! *hahaha* Så besökare välkomnas just nu!!!!!

3. Jag skriver alltid kommentarer i mina böcker och stryker under saker som jag gillar just då. Det är inte alltid jag minns vad jag menar till nästa gång jag läser boken och så skriver jag en kommentar till kommentaren. Ibland med datum. Varför vet jag inte, för att ha lite tidsperspektiv kanske? Ibland skriver jag även i biblioteksböcker och skäms inte det minsta för det.

4. Jag har en ovana att kommentera reklamfilmer och filmer högt i min ensamhet. Jag är även den där DRYGA personen som även gör det på bio men om nån skaffar mig en hemmabio så lovar jag att hålla mig borta från biograferna i resten av mitt liv.

5. Jag har en ovana att bli skitsur när jag är hungrig men ändå ge fan i att äta bara för att skapa ett slags ultimatum. Dessutom gör jag allt för ofta saker i sista sekund som för att provocera fram något hos mig själv.


... jädra drama queen...

Men nu utmanar jag ingen eftersom jag så tydligt frångick reglerna. Men jag är lite nyfiken på alla bloggare bland mina länkar ändå.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

haha, grymt gott o se det dät med att lämna kommentarer i marginalen på biblioteksböcker. jag e en sån (som NÄR jag lånar) uppskattar sånt. jag gillar att se att boken blivit läst och fått flk att tänka, det kan ju tom vara tankar som liknar mina. so: keep it up, girl!

30 januari, 2006 04:57  
Blogger vandrarvild said...

Ja, det är så jag tänker med! Det är ju intressant! Och jag gör det oftast med blyerts ändå så... Oftast. hehe

31 januari, 2006 07:08  

Skicka en kommentar

<< Home