tisdag, december 13, 2005

Enkelt

Fortfarande ingen snö ute. Varje morgon när jag vaknar hoppas jag, jag ligger kvar och blundar och lyssnar på ljuden utanför, om de låter dämpade, om jag hör en snöplog på avstånd. Ingenting. Hela jag är besviken, och jag funderar på vilka tankar och besvärjelser som styr vädret, det kanske finns en enkel formel. Man kanske helt enkelt bara säger "Jag önskar mig massor med snö till julafton."

Drömde så mycket inatt. Vissa mornar är helt luddiga för att man inte riktigt kommit tillbaka från drömmen. Vi var flera människor i ett övergivet hus med sprickor i golvet, vi väntade på någon och festade fast jag hade en känsla av fara hela tiden. Intensiv dröm, massor med färger, fomer och människor som pratade, sprit och sprickor i husen som vi klättrade igenom, ungefär som att husen var skadade i krig och vi gömde oss där, men bussarna gick som vanligt, och det var sommar. Malin från gymnasiet var där, hon var lite dryg som vanligt, skulle alltid ha sin vilja igenom.
Sen drömde jag om T, han kom och satte sig i soffan bredvid mig när jag kollade på teve. Jag blev förvånad över det, desto mer förvånad över att han såg så glad ut. Vi pratade om nån film vi sett och jag retades lite med honom genom att peta honom i sidan. Magnus satt bakom och ville ha vår uppmärksamhet.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag har en kluven känsla till snö. Visst är det vackert då man tittar ut genom fönstret och ser den ligga där. Lyser solen kan det gnistra så fint. Och det är härligt att slänga sig handlöst med skidor utför i en skidbacke.
Fast jag tycker inte om då jag är ute och går, och den blåser in i ögonen, runt halsen och ner i nacken. Eller då den letar sig in i skorna...

13 december, 2005 18:17  
Blogger vandrarvild said...

äh, nu vet jag inte vad du pratar om, jag älskar snö!!!! :) jag tar alltid snöpromenader enbart för att bli djupfryst och få snö i öronen, skorna, innanför halsduken... för att det är så det ska vara. Men jag gör ju inte det jämt, men jag måste få känna den känslan med, i alla fall en gång om året.

14 december, 2005 00:09  

Skicka en kommentar

<< Home