söndag, juli 24, 2005

Söndag som går mot kväll



fast jag nynnade på "lördag hela veckan" tidigare och var skapligt störd över det för jag vet inte vart låten kom ifrån; som vanligt poppade det bara upp en låt i huvudet på mig.

Inatt ringde det på min porttelefon när klockan var kvart i tre: mitt ex ville komma in och frågade om han fick sova här. Jag sa " Visst, men då får du bädda ut soffan själv". Jag var ändå så trött att jag sket i vilket, jag hade gått och lagt mig vid elva nångång, så han bäddade åt sig i soffan och somnade(han var ganska full misstänker jag) och ungefär då var jag klarvaken och stirrade i taket ett tag, vet inte vad jag funderade på riktigt. Jag märkte när jag kom in i det där ögonblicket när man glider bort oc håller på att somna, jag minns att jag tänkte det med en del av sinnet medan den andra betraktade nått scenario i vad som blev del av en dröm.

Men när jag vaknade mindes jag inte något alls av drömmen. Jag kollade på Dawsons creek(och väckte K med teven så han cyklade hem till sig och fortsatte sova där)och tänkte att Eddie är jäkligt snygg och alla andra är ganska lama i den serien. Jag kollar på den nu för att jag ätit frukost till den serien på helgerna i några veckor så nu vill jag ju veta vad som händer. Jag har å andra sidan lagt ner teve-tittandet under veckorna nästan helt och kollar bara på Böffi medan jag äter.

Jag var på väg ut på Oset när jag nynnade på Lördag hela veckan. Jag var tvungen att gå en promenad, och valde den stunden på dagen när alla tycktes vara på väg hem för att äta, plus att det regnade nästan hela vägen. Det var alldeles underbart. Jag stod en stund och stirrade på vattnet när vattendropparna träffade ytan och försökte komma på hur jag bäst skulle kunna beskriva det för nån som aldrig sett det. Samma sak med ljudet när det regnar i skogen. Själv känner man ju igen ljuden men hur beskriver men dem för andra? Hur beskriver man t ex ljudet av när man öppnar en godispåse? De flesta känner ju igen ljudet men hur låter det egentligen? Som vad?

Annars är jag lite trött. Igår var jag extremt uttråkad ett tag, sen tog jag en promenad med Pia och då blev det bättre.
Och idag önskar jag att det fortfarande bara var lördag, och att jag hade mer kvar att läsa på min Harry Potter-bok och att det inte satt en spindel i mitt fönster där jag vill sitta och läsa. en sån där med grå liten kropp och långa smala ben. Den satt på persiennen imorse när jag drog upp den, och jag är tacksam att jag inte mosade den när jag rullade upp för det hade varit JÄTTEÄCKLIGT att ta bort. Nu sitter den hela levande spindeln med sina jävla långa ben vid kanten av fönstret och jag kommer veta att den sitter där när jag ska sova sen :(

Sen är det det där jävla problemet med matlåda igen.. vad fan ska jag äta som inte smakar unklet och plast när jag värmer det?
Potatissallad borde jag göra, den äter jag kall....

Alltid när jag hör Christian Kjellvanders låt "Portugal" blir jag alldeles lugn och sorgsen på ett bra sätt. Jag kan lyssna på den om och om igen.