torsdag, juni 07, 2007

med liv

jag vill beställa böcker, bara klicka på beställningsknappen, en efter en, logga in med mitt namn och lösen för att böckerna slutligen ska hamna hos mig och spridas över lägenheten. jag vill ha mordgåtor som jag aldrig läser annars, jag vill ha faktaböcker och ord om kärlek, hat och någons vackra bleka minnen som äntligen pressats in mellan sidorna och när jag bläddrar bland dem kommer de att leva upp igen och ingen glöms någonsin bort.


Inatt sov vi i sovrummet igen. Vi möblerade om nu när målningen blev klar och det kändes genast mycket större, vilket är bra för vi behöver alltid mer plats. Nu ska D fixa plattskärmar till datorn med och en eller två byråer behövs, en stringhylla till någon av väggarna är på väg hem till oss just nu och jag har lite hemlängtan eftersom jag vill hem och plocka mer medan jag har kraft och fortfarande är vaken.

Imorgon -förutsatt att jag får tillbaka mitt kort idag - kan jag sova en timme länge än vad jag gjorde idag. en hel timme är himmelriket för den trötta. Imorse vaknade jag klockan fem. få bilar röde sig på gatan utanför. en granne duschade. fåglar kvittrade. När jag klev utanför porten vid halv sju var det redan så varmt att jag kunnat gå i linne. Och jag måste säga att jag är lite överraskad av rörelsen och livet på gatorna vid den tiden på morgonen. Människor ser så pigga ut, de siter upp ur sängen varje morgon för att återvända till samma sysslor som dagen innan, året innan, och ändå är de uppe och tar bussen vid halv sju för att det är så det är. Och tiden har sin gång.