onsdag, mars 28, 2007

tant or not

Jag är en tant jag med. Många tycks ju göra en lista om det nu så jag har funderat på det där.
Jag säger" det var bättre förr" och menar det. Jag pratar med mina blommor och har ett grovt hårstrå på hakan som jag rycker så snart det går att ta tag i det med pincetten. Pincetten är min nya bästa vän. Jag tycker mörk choklad är godare än ljus och kallar dagligen människor som är yngre än jag för 'fjortisar'. Jag har en välfylld handväska och går inte hemifrån utan saker som nagelfil, astmaspray, lypsyl. alvedon och näsdukar i förpackning om tio st. Jag måste skriva ner tider/möten för att minnas det. Jag refererar till saker som hände när jag var ung och inser att det var ungefär 20 år sedan. Jag förkastar helt att 80talsmodet är inne igen och säger saker som "rosa pumps var ju inte snygga förra gången heller!" Jag tar ofta med mig en extratröja i väskan "ifall att det blir kallt" och börjar fundera på att skaffa en ny vårkappa. Jag är tveksam till att dricka sprit om jag har planer för dagen efter, eftersom jag inte tycker om att bli bakfull och ser på det hela med en viss oro.

MEN. Jag städar inte innan det blir absolut nödvändigt. Jag ringer fortfarande till mamma för att fråga om saker som matlagning, städning och blomskötsel. Jag har inte börjat pensionssparat ännu och tycker fortfarande det är schysst med converse. En macka eller två funkar bra som lunch/middag för mig och några cider som kvällsmat funkar fortfarande för mig. Jag spelar musiken jag gillar på hög volym och skiter i grannarna, jag sover till tio varje dag, är gärna uppe halva nätterna och vägrar lämna lägenheten utan solbrillor om det är minsta tillstymmelse till sol. Jag vägrar använda färgen BEIGE för den är menlös och tantig. Jag hinner ibland inte plocka upp den rena tvätten ur tvättpåsen innan det är dags att tvätta igen utan tar kläder från påsen istället för att lägga dem i garderoben.
Ibland möglar maten i kylen. Jag tar av mig strumporna där jag befinner mig och låter dem ligga tills det är dags att tvätta igen. Jag lämnar frukostrester på bordet i några dagar och tycker golvet är en bra plats att förvara viktiga papper på. Jag undrar lite irriterat varför de viktiga papprena är så dammiga efter bara två veckor under bordet.

o s v.

Etiketter:

3 Comments:

Blogger KuriÅsa said...

Vilken fantastiskt trevlig blogg! I'' be back.

28 mars, 2007 18:27  
Blogger vandrarvild said...

Åh, en ny läsare! Det är alltid lika trevligt! och nu lät jag sådär überkäck men jag är faktiskt smickrad.

28 mars, 2007 18:51  
Blogger The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman said...

Jag är supertant. Men bohemisk. Dvs jag städar inte.

29 mars, 2007 19:28  

Skicka en kommentar

<< Home