måndag, mars 26, 2007

Har man rätt att vara kinkig som arbetslös? vaknar av telefonen kl 09.41 efter några timmars sömn och vid halv tolv är jag timanställd av ännu ett bemanningsföretag och ska jobba på ett företag inte långt hemifrån. I fyra timmar. Dock är det bemanningsföretagjag reagerar på, men vad han man annars för val? Företaget jag sitter på nu är det inga fel på(en bedömning jag gör efter hur lite det ringer och att lokalen vi sitter i är i min stil) men det där att de ska ringa varje morgon när de behöver någon vette fan hur det ska funka. Jag är ALDRIG vaken kl åtta på morgonen och lär inte vara det imorrn heller; mest eftersom jag tvivlar på att de kommer ringa och vilja att jag ska jobba. Tydligen ska jag vara en i poolen på det här stället så håller alla sig friska kanske jag inte jobbar mer än några timmar till. Men håll en tumme att jag kan vara här betydligt mer. ...och historierna om elaka bemanningsföretag blir bara värre. På ett av dem avskedar de folk med ordet "attityd". Du har inte rätt attityd för oss. Vad de använder på mitt nya vet jag inte, men på ett annat jag varit inblandad i så hör de bara inte av sig efter ett tag eller svarar inte på mail. Så man kan ju undra hur långt man ska gå; hur lågt man ska sjunka för att kunna försörja sig, hur mycket skit man ska behöva ta som timanställd bemanningsprostituerad. Och hur lågt får bemanningsföretagen sjunka i sin behandling av folk?

2 Comments:

Blogger Gudinnan said...

Svar: Ja, man har rätt att bli kinkig på bemanningsföretag, särskilt om de inte har av sig eller är allmänt taskiga. Ringa på morgonen, tja det måste de kanske få göra =)

26 mars, 2007 16:59  
Blogger vandrarvild said...

jag har hellre en fast inhyrning på ett ställe tre dagar i veckan, annars hinner jag glömma allt tills nästa gång jag kommer dit och det känns ju rätt ovärt.
dessutom har jag nog aldrig hört ngt positivt om bemanningsföretagen av andra. bara att de är dryga och elaka.

grattis till huset föresten.

29 mars, 2007 12:15  

Skicka en kommentar

<< Home