söndag, augusti 13, 2006

brev

Jag kände idag att jag är beredd att börja maila med människor igen. Det har inte varit mycket av den varan(ack, detta utslitna bleknande uttryck) under sommaren men nu skrev jag just ett långt mail till H och tidigare ett kortare till en bekant, J, och kände att jag vill hålla kontakten med dem, och det är ett bra sätt att göra det via brev eller mail.

När jag var yngre hade jag massor med brevvänner. Jag kan säga att jag inte minns mer än en enda av dem nu, det var nån som hette Mikaela som bodde i Finland, men vilka de andra var skulle ju vara rätt kul att veta.
Sen hade jag Gun, som jag delade rum med när jag var 11 och hon 50+. Vi brevväxlade rätt länge. Men hon dog några år efter att vi tappat kontakten.

Vad minns jag om Gun?
Hon hade psoriasis och hennes man var tandläkare. Ett tag bodde de i Karlskoga och sen flyttade de till L-köping, den med chokladfabriken och nån kyrka byggd i nån svart sten. Det är ungefär vad jag minns.
Men klistermärket jag fick av hennes man när jag var där och hälsade på har jag kvar. Det är ett rosa tandtroll som håller i en tandborste. Den rosa adressboken jag fick som present när jag fyllde 12 eller 13 har jag kvar med.
Nostalgi. Gun-nostalgi.
Så, Gun, vad du nu hette i efternamn, R.I.P.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Excellent, love it!
» »

21 augusti, 2006 10:56  

Skicka en kommentar

<< Home