onsdag, juli 19, 2006

andlig anarki

I framtiden kommer de att se på människor anno 2006 som förtvivlade sökare, som virriga myror som tappat riktningen och som beter sig likt berusade när de ska hitta rätt igen.

Vi som är en produkt av industrialismen finner mer och mer att maskinen inte fick oss att hitta hem och att de gamla religionerna mer och mer faller isär.

En andlig anarki breder ut sig, en annan medvetenhet. Prästerna faller, och inga nya gudar bär krona. I sökandet efter meningen med livet kollrade människan bort sig, och när de ser tillbaka på oss i framtiden kommer de att sucka och le åt våra desperata metoder på samma sätt som vi själva suckar lite lätt överseende med forna tiders behandling av sjukdomar och galenskap, omedvetna om att vi är de galna trots denna upplysning vi påstår oss ha fått ta del av.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej babe!

Intressant ämne. Tycker du att man är mer bortkollrad i dag än för 100 år sen? Är det inte så att vi (mänskligheten i stort) börjar så smått hitta hem till den riktiga andligheten, typ den man utövar fritt, utan religiösa dogmer och regler och lagar, den andligheten som finns inombords (hos några iaf :)och inte hos prästen/mullan/rabbin och kyrkan/moskén/synagogan? När man ser på världsläget idag kan man ju lätt tappa hoppet, men jag menar, verkar inte trenden peka på att vi fattar lite mer och mer iaf?

19 juli, 2006 22:10  
Blogger vandrarvild said...

hello darlingvännen!
Jag tror faktiskt att det är så, men att det är människor som är lite mer som du och jag som är de som börjar hitta hem, medan människor i stort överger religionerna - eftersom de är tomma i längden - och nu irrar runt. Jag tror människor letar religioner på fel ställe och av fel anledning. Andligheten är på väg att vakna mer och mer, förvisso.Vi får ta diskussionen över msn snart, helt enkelt :)

20 juli, 2006 07:56  
Anonymous Anonym said...

Mmm, du har ju verkligen en poäng där. Utan att ha någon vetenskaplig rapport att stödja teorin med så skulle jag hålla med om att många (fler än de som börjar hitta hem) faktiskt irrar runt helt utan någon sorts andlig förankring. Tyvärr så tror jag ju människor slänger ut babyn med badvattnet när de förkastar de traditionella religionerna helt. Alltså, jag är absolut inte för religioner i sig (det vet du ju), däremot vet jag att det finns mycket att hämta ur religionernas KÄRNA. I det stadie av mystik som de befann sig i, innan de blev korrumperade och förvrängda av maktbesatta idioter, finns det massor av visdom att hämta.

Men som sagt...vi är nog bara robotar/maskiner av kött och blod som drivs av körteljuice och hjärnsafter. Mer är det inte med människan. Och när vi dör så blir det svart...Mmm.

Kramen, hörs snart!

20 juli, 2006 14:32  
Anonymous Anonym said...

Sökaren:

Javisst, ytligheten har blivit den nya religionen, något påtagligt att hålla fast sig vid, något man kan dela med alla andra människor som flyr sig själva. Men hur "andlig" är den nya religionen? Hur tillfredsställande för själen, hur hållbart i längden?

20 juli, 2006 14:40  
Blogger vandrarvild said...

sorry, men jag är för trött för att kommentera det här just nu, men jag sneglar på inlägget och kommentarerna ofta och försöker forma meningar om det. Men snart så! Lovar!

21 juli, 2006 08:38  

Skicka en kommentar

<< Home