torsdag, mars 16, 2006

Studie av silverfisk

Min något dryga men ändå fortgående studie av silverfiskar har fått mig att undra om det är så att det finns flera olika typer av silverfiskar eller om de är olika gamla och därav varierar i storlek.

Jag tror på olika sorters men jag vägrar kolla upp det på nätet p g a att jag alla gånger kommer få se stora närbilder på vidrigheterna och få veta lite mer om dem än jag faktiskt vill veta eftersom de räknas som skadedjur och jag har dem hemma. Mest överallt.

Mina observationer har alltså fått mig att märka:
De är i tre olika storlekar. Minst är de i badrummet, störst är i de köket. Den mellanstora storleken figurerar i köket samt i garderoben. De största är gråbruna och kanske1,5 cm långa (!) med extrema spröt.
Men de mellanstora är nästan gula, gulsilvriga och de klarar vatten bättre än de gråbruna. De gråbruna spolar man snabbt ner(självmordsbenägna?) medan de gulaktiga kämpar lite(sadist-Lena har nämligen testat. Men jag lovar att jag förvarnade, och tog avsked på bästa möjliga sätt) och inte springer lika snabbt som de stora gråbruna.


Nåja, det är väl dags att beklaga sig för hyresvärden kanske. Eller skaffa silikon och sätta för alla misstänka springor? Hundra års skit bakom skåpen har gjort ett ganska bra jobb, tydligen.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tror inte att du bara har silverfiskar. Den ena varianten låter mer som ngn sorts änger. De trivs bra i garderober, bland böcker och i kök. Obehagliga men ofarliga. Jag var in på Anticimex sida när jag hittade sådana hos mig. Fick helt plötsligt se en massa bilder som jag gärna varit utan..

17 mars, 2006 00:56  
Blogger anna said...

springer fiskar???

18 mars, 2006 00:14  
Anonymous Anonym said...

Hej!
Idag fick jag nog av mina silverfiskar. Så bestämmde mig för att bryta upp golvlisterna och kolla där.. Och Japp, där hittade jag ett litet bo! Skyndade mig att hämta hårspray och sprutade på dom och med resultat.. alla dog!
Så om ni har problem med dom så prova att byta ut golvlisterna!

/Henrik

11 augusti, 2007 16:15  

Skicka en kommentar

<< Home