torsdag, december 15, 2005

Impad?

Det är så jävla avtändande med killar som försöker imponera på en.
Det får mig alltid att undra: har de ingen personlighet, eller har de bara en jävligt liten kuk?

18 Comments:

Anonymous Anonym said...

Så kan det ju vara, tror dock mer på att de lider av en dålig självbild längst inne och försöker hela tiden plåstra om den bilden med att tuppa sig och försöka vinna andras beundran. Vilket ju kan leda till bättre självkänsla på kort sikt.
Eller så kan det vara så att de kör utan skrupler den taktiken på alla, utan urskiljning. Det finns många tjejer som faller för såna impförsök. Frågar man tillräckligt många så lyckas man till slut. Har själv provat med liknande taktik för att se om det går, och det gör det.
Trägen vinner..
Sen är det ju egentligen inget fel med att framhäva sina positiva sidor, bara det sker ärligt, på rätt sätt och vid rätt tillfälle.

T

15 december, 2005 09:44  
Blogger Gudinnan said...

På vilket sätt menar du? De försöker ju mer eller mindre subtilt ofta fösöka imponera på sin tilltänkta eller andra kvinnor också för den delen.

15 december, 2005 11:24  
Blogger anna said...

I agree. Det roligaste ever: "jag är brandman, ska jag släcka din eld" och man kontrar med "nej tack, jag är med brandman och släcker min egen eld" Och ja, jag har fått repliken och jag har svarat med den.......

15 december, 2005 18:13  
Blogger vandrarvild said...

T: jag tror jag skriver ett helt blogginlägg om det där istället; Jag är inte så lättimpad numera, men lättroad och tycker jag ser igenom sånt där. Sen måste man ju observera social förmåga, typ på fest, och vanligt skrävlande.
Självförtroende är fint men då krävs det samtidigt självdistans. Men de flesta kör nog med samma tugg mot alla och tänker att det funkar nån gång, som du skrev.

Gudinnan; jamen, det är ju det man ser igenom. De där som känner att de måste impa på en med diverse värdelösa saker som de tror är statushöjande. Jag är mer nyfiken på vilka de är som personer än vilka kändisar de känner i tre kompisled framåt.

Anna: Seriöst? Det dummaste jag hört är nog typ "Har du en syrra eller gick du förbi här nyss?" (eeeh, jag gick förbi nyss, sa jag och gick vidare) samt den där "Tror du på kärlek vid första ögonkastet eller måste jag gå förbi här igen".

15 december, 2005 20:55  
Anonymous Anonym said...

Apropå kassa repliker, har provat:
"Häng med hem och kolla på min modelljärnväg?".
Tro det eller ej, men den fungerade, fick sällskap hem!
Kanske bäst att använda den repliken sparsamt, så att den inte slits ut..

Tror nog att alla förstarepliker är mer eller mindre snedtuggande klyschor.
Vad ska man säga egentligen..
Schysst ställe, går du hit ofta?
Snygga skor!
Har du läst Sture Dahlström?
Tror du på gud?
bla bla tugg tugg pantat pantat, ja det finns inte mycket intelligent att kläcka ur sig. Men jag tror att det spelar mindre roll, det är den efterföljande konversationen som kan bli intressant. Och leda till något. Så skäms inte, det är ändå helt omöjligt att leverera en killer första gången..

T

15 december, 2005 21:42  
Blogger vandrarvild said...

MIn roligaste som jag sa i fyllan var " Du ser ut som en utomording! På ett bra sätt!" (japps, SÅ full var jag.) och den funkade...

Har du en modelljärnväg då? Den hade inte jag nappat på. Men om nån kommer med en signerad bok ac Oscar Wilde eller nått, då jävlar! *hehe*

15 december, 2005 21:55  
Anonymous Anonym said...

Jadå, bland en massa annat bråte. Ska väl inte behöva regrediera till lögner bara för att lyckas.

Signerade Sture Dahlströms i originalutgåva, tror du någon skulle nappa?

T

15 december, 2005 22:11  
Blogger Henrik Ladström said...

Härligt! Men då ska jag inte försöka imponera på dig då ...

15 december, 2005 22:47  
Blogger vandrarvild said...

T: upplys en ovetande om vem sture dahlström är.

Henndrikk. Inte? Synd, det hade nog varit trevligt.

15 december, 2005 22:56  
Blogger vandrarvild said...

och jag sa "utomjording", inte "utomording". men det kanske uppfattades ändå?

15 december, 2005 23:21  
Anonymous Anonym said...

Dahlström var den svenska Henry Miller och Jack Kerouac i samma gubbe, och mer därtill. Beat, anarki, häckleri och sex inom samma pärmar. Skrev mycket kritiskt om byråkrat-Sverige, men alltid ur just den utsattas perspektiv och med grov humor. Otrolig läsning..
Om du är intresserad av att läsa, så kan jag rekommendera Mässingsmannen (1965) som ett prov på hans tidiga verk, och Den galopperande svensken (1977) på hur det utvecklades senare. Från slutet av hans livstid finns den poetiskt vackra Stilla dagar på floden (1996). Hans böcker brukar finnas på biblioteken.

En ganska bra introduktion till Sture finns här.

Och om inte Sture räcker i absurdismfaktorn så kan du gå vidare till Boris Vian, men det är ett annat kapitel.

Ge oss läsare fler repliker som du raggat med på fyllan? Begging, screaming and shouting..

T

16 december, 2005 09:33  
Blogger Gudinnan said...

Jo, jag mnar bara att de ofta försöker imponera men de som gör det snyggt gör det inte uppenbart. Skrävlare göre sig icke besvär och är bara trista men de flesta män vill på något sätt imponera även om de inte är uppenbara med det.

16 december, 2005 10:10  
Anonymous Anonym said...

Gudinnan, finns det inget behov för kvinnor att imponera då? Eller menar du att kvinnors enda imponansfaktor är deras utseende, alltså inget som man behöver lyfta fram i ord?

T

16 december, 2005 10:37  
Blogger Gudinnan said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

16 december, 2005 14:07  
Blogger Gudinnan said...

Anonym: Det sa jag väl ändå inte, eller läser du någon jag inte kan se? Hon skrev om män, jag svarade angående män. Ser du något annat?

16 december, 2005 14:07  
Anonymous Anonym said...

Nej, det skrev du ju inte. Undrar bara av nyfikenhet, eftersom inlägget/kommentarerna handlar om hur män försöker imponera på kvinnor (och att det verkar vara ett ganska löjeväckande fenomen?), ifall kvinnor försöker imponera på män. Hur de gör det, om det är gjort på ett annat sätt och i såna fall om det är mer legitimt än mäns motsvarande försök.

T

16 december, 2005 15:04  
Blogger vandrarvild said...

Sorry T men jag har nog inga andra bra repliker. Inte vad jag minns nu i alla fall; berusningen vid dylika tillfällen har vl gjort sitt antar jag, men jag har nog en tendens att bara kläcka ur mig saker som att killar är söta eller har fina ögon och sånt, och faktiskt inte vänta mig något av det; jag säger ju bara vad jag tycker och jag babblar alltid en massa i fyllan *haha* men ibland funkar det ju ändå, till min stora förvåning.

Eller så har jag sagt på skämt "Men vi kan ju alltid testa att hångla..." och det har visat sig funka bra.

Bernt: Tack :) du är givetvis välkommen tillbaka hit när du vill:)

Gudinnan: Jag tror som sagt det här kräver ett helt nytt inlägg bara om ämnet. Men inte idag.

16 december, 2005 16:00  
Blogger crrly said...

Avtändande var ordet, sa Bull... Ofta känns det lite tragiskt.

18 december, 2005 19:31  

Skicka en kommentar

<< Home