torsdag, oktober 20, 2005

Anställ mig nu!


Kan inte nån hacka in på arbetsförmedlingens dator snart ENBART för att byta ut alla logor till en där det står "Arbetsförnedringen". Det ska vara hackande med stil och humor, inte med målet att förstöra.
Jag snodde den här bilden från Yrvaken för att tydligare demonstrera min nyvakna revolt.


Läste en annons om arbete nyss och reagerade med vanlig Lena-cynism på några saker.
Såhär står det i annonsen: "Vi tror att du i dag arbetar med kundrelationer, men att du är villig att gå vidare i din utveckling. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning. Du har erfarenhet av kundservice och känner dig bekväm i kontakten med andra människor. Erfarenhet av arbete med personalfrågor är ett plus. Körkort krävs.Du är en lagspelare som älskar att ge service i ett högt tempo. Du är allmänbildad och har stor social kompetens. Eftersom du är företagets ansikte utåt förutsätter vi att du är prestigelös och kan se till helheten och alltid sätta kunden i centrum."

Visst, det låter skitbra.
Nu tar vi det igen, med mina kommentarer inom parentes:
"Vi tror att du i dag arbetar med kundrelationer, men att du är villig att gå vidare i din utveckling(Du ska vara så uttråkad av ditt nuvarande jobb att du ger vad som helst för att vilja klättra över och trampa på andra). Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning(du måste kunna läsa, skriva och stava hyfsat. Analfabeter och dyslektiker är icke önskvärda. Sök istället jobb på en fabrik eller kanske som städare om du har någon av dessa abnormiteter). Du har erfarenhet av kundservice(kassaarbete = kundservice. Upppackare av varor på Ica = kundservice. Insamlare av kundvagnar på PRIX = kundservice. Jobbat i kiosk = kundservice. Städat toaletter på hotell = kundservice) och känner dig bekväm i kontakten med andra människor(Du ska kunna le även när de säger att du är korkad och vara dum nog att stryka idioter medhårs och dessutom samtidigt tycka att det är roligt att kunna stå till tjänst). Erfarenhet av arbete med personalfrågor är ett plus(Britta på löner är en hagga som alltid räknar fel, och den förra kvinnan på din tjänst arbetade med fackliga frågor, men nu tänkte vi oss mer någon som kan fixa fikabröd och medla när kärringarna på avd tre grälar).
Körkort krävs(Bossen behöver skjuts till stationen ibland, och bageriet vi handlar frukostmackorna i ligger på andra sidan stan så....).
Du är en lagspelare som älskar att ge service i ett högt tempo(Du ska leva på magsyredämpande tabletter eftersom du måste stressa ihjäl dig sådär att du snart glömmer bort vad det är som är roligt med att jobba här, samt veta att det är dags att hålla käften när chefen kommer med nån av sina sexistiska anspelningar trots att du egentligen vill fista honom med knogjärn på).
Du är allmänbildad och har stor social kompetens(Du ska veta lite om många olika saker och kunna le på kommando och kunna prata med alla typer av människor och kunna säga rätt saker och inte på något sätt vara underlig eller egentligen ha egna åsikter som kanske bryter mot företagets policy).
Eftersom du är företagets ansikte utåt(vilket förutsätter att du är lagom attraktiv och inte klär dig som en jävla hippie/svartrockare/zigenare/punkare/kulturell nörd med egen stil och har konstigt färgat hår eller en jävla massa metall i nyllet. Dessutom får du inte vara ful) förutsätter vi att du är prestigelös ("prestige" enligt SAOL = anseende inflytande auktoritet respekt status. Du ska med andra ord INTE sträva efter att inge kunden någon form av maktintryck, så det där att du vill arbeta arslet av dig för företaget och leva på tabletter mot magkatarren för att de ska verka vara ett bra företag verkar vid närmare eftertanke inte värt pengarna, gör det?)
och kan se till helheten(Helheten är att när man läst annonsen såhär långt vill man inte längre söka jobbet.Inte ens om man har humor) och alltid sätta kunden i centrum( Kunden har alltid rätt så le tills kinderna spricker)."

Kom igen då, företag av världen: ANSTÄLL MIG NU! Ni ser ju vilken pärla jag är.

2 Comments:

Blogger crrly said...

HAHAHA! Du är ju förträfflig, mah bejbi. Skicka in det till nån tidning, det är ju fantastiskt! :D


Tänk att folk verkligen går på sånt där corporate bullshit, det är ju sanslöst...!!!!

20 oktober, 2005 17:04  
Blogger vandrarvild said...

tackar! Jag vet, visst är det bedrövligt.

20 oktober, 2005 17:49  

Skicka en kommentar

<< Home