måndag, september 26, 2005

happy birthday to...

Jaha. Då är man 31 år gammal.
Jag kan inte säga det högt för mig själv utan att flina till.
31. Trettioett år gammal(ung!) och jag åt nyss lite vuxen marsansås ut en stor blå skål för jag var vuxet sötsugen och det var det enda jag hittade som passade.
31 år och jag sitter skräddare på en datastol och har kläder på mig, och över det- morgonrock. Inga strumpor. Jag fryser om fötterna och drar i morgonrocken och byxorna för att de ska täcka tårna. En meter ifrån mig står byrån där jag förvarar strumporna. Det står en mugg te en bit ifrån min högra hand, på teven är det ännu en av de där tröttsamma polisserierna och nyss åkte en bil förbi utanför, den första på säkert två timmar.

Det är natten till måndagen den 26 september. Det är min födelsedag men jag kan fan inte minnas vem som har namnsdag idag (Enar?).
Om ungefär åtta timmar kommer min mamma ringa mig och sjunga lite innan hon ursäktar sig(för hon tycker inte att det låter bra men jag har ju hört den där rösten sjunga för mig sen jag var foster och säger inget alls) och säga: "Jag skulle be att få gratulera så mycklet på födelsedagen!" och pratar lite allmänt innan vi gör upp planer om vi ska ses idag eller senare.

De kommer förmodligen imorrn eftermiddag. Vi kommer skämta om att åren går men inte nämna saker som bränns. Jag funderar på att be dem berätta hur det var dagarna innan jag föddes trots att jag vet att de kommer blanda ihop det med syrrans födelse. De kommer hinta nått om att jag kanske skulle skaffa mig ett jobb och barn snart. Jag kommer sucka och säga att sånt är för idioter fast jag egentligen vill ha barn, i alla fall ett. Jobb kommer de i alla fall nämna.
Jag hoppas E och syrran kommer med.

Jag är 31 men känner mig som 24.
Igår innan festen så fick jag visa leg när jag skulle köpa cigg- fast med dilemmat att jag inte hade nått leg med mig eftersom jag är TRETTIOETT men jag borde ju i alla fall se ut att vara över 18?- men jag fick ciggen i alla fall.
Jag tar det som en komplimang.
Jag borde skaffa ett nytt leg. Ett vuxet leg.
Jag borde klippa av mig håret och skaffa mig en vuxen frisyr. Skaffa ett jobb.
Skaffa mig ett liv.
Fast egentligen vill jag mest ha nån att hångla med några dagar i veckan, och kanske en ny höstjacka som inte är så jävla tantig som alla de jag sett.
31 my ass. Jag är 14, jag vill ha kolsvarta ögon och skrika högt när ingen ser. Jag vill var en nagel i vartenda jävla öga om jag inte kan bli älskade för det jag är. Jag vill kunna sitta i fred och läsa mina böcker, gå på stan utan att bli antastad. Jag vill kunna yttra en åsikt med hög klar röst. Jag vill klä mig i starka färger och skratta högt. Jag vill krama och bli kramad.
Ålder har inte med det att göra.

8 Comments:

Blogger Kaptenen said...

Grattis såhär på morgonkvisten:) Hoppas du får en trevlig födelsedag.

26 september, 2005 05:55  
Blogger anna said...

Godmorgon och grattis dårå....

26 september, 2005 06:21  
Blogger crrly said...

Grattis lilla älskling!! Liiite sur är jag för att du inte svarade mig för några dar sen när jag just undrade om man borde gratulera... Då hade du ju kunnat få ett kort idag! ;p Jaja. Får se när jag får iväg nåt för jag har en sak (typ en teckning bara, inget som är värdefullt eller så, ingen riktigt "present") som jag har tänkt skicka till dig jäääättelänge... KRAAAAAAAAAAAM!!!

26 september, 2005 08:28  
Blogger Gudinnan said...

Grattis på födelsedagen! Själv fyller jag 30 om knappt en månad och konstaterar glatt att man inte genomgår några större förändringar bara för att man skriver sin ålder med en 3:a först istället för en 2:a. Jag får höra att jag ser ut att vara mellan 22-27 år och konstaterar att jag inte hade brytt mig nämnvärt om någon hade gissat 32 heller. Inuti är jag likadan, bara lite mer erfaren. Och inga barn har det blivit än heller, men jag är inte mindre vuxen för det. Jag tror att det närmsta decenniet kommer att bli ett av de bästa i våra liv =) Kram T

26 september, 2005 10:06  
Blogger vandrarvild said...

Tack allihopa!!!! :D
Och Crrly, jag missade det, sorry. Jag har ingen aning om när du fyller heller föresten.... :|

26 september, 2005 10:21  
Blogger Yrvaken said...

Gratinerar på födelsedagen, och välkommen till 31:an!
Allt är sig rätt likt här. =)

26 september, 2005 10:24  
Blogger crrly said...

Hej igen sötnos! Jag lovar att säga till nästa gång jag fyller år! ;) Var i Brazil senast... Jag instämmer med det som Gudinann säger förresten, bara det att jag kan plussa på ännu några år.

Hoppas att du har en skön dag. KRAM!!!!!!!!!!!!!

26 september, 2005 20:14  
Blogger vandrarvild said...

Tack ännu mer :)

28 september, 2005 00:44  

Skicka en kommentar

<< Home